Κυριακή 3 Ιουνίου 2012

Σκοτώνουν και τρώνε σκύλους & γάτες λόγω... κουλτούρας

Περιστατικά θανάτωσης και κατανάλωσης αδέσποτων αλλά και κατοικίδιων σκυλιών και γατιών σημειώνονται σε περιοχές της Αθήνας.

Οι κακές συνήθειες δεν κόβονται, έτσι η ιδιαίτερη κουλτούρα ορισμένων ασιατών λαθρομεταναστών, επαναφέρει στους Αθηναίους δυσάρεστες μνήμες από την εποχή της γερμανικής κατοχής. Τις μακάβριες περιπτώσεις ερευνά εισαγγελέας πλημμελειοδικών έπειτα από κινητοποίηση της...
 Ελληνικής Φιλοζωικής Εταιρείας.


H ΕΦΕ ζητά την άμεση παρέμβαση της Δικαιοσύνης, ώστε να σταματήσει ο βάναυσος αφανισμός των ζώων της Αθήνας προς βρώσιν. «Συνάνθρωποί μας, αλλοδαποί, μην έχοντας πλέον τα προς το ζην λόγω της οικονομικής κρίσης, σκοτώνουν με οποιονδήποτε τρόπο όσα ζώα βρουν στο διάβα τους, προκειμένου να τραφούν με αυτά, οδηγώντας τη ζωή στο έσχατο σκαλοπάτι της», αναφέρεται χαρακτηριστικά σε σχετική ανακοίνωση της Εταιρείας. Η υπόθεση ήρθε στο φως, όταν οι φιλόζωοι δέχτηκαν καταγγελίες και σχετικό υλικό που συνέλεξαν πολίτες. Μεταξύ των στοιχείων περιλαμβάνονται αποκρουστικές φωτογραφίες, που δείχνουν τη σφαγή, τον τεμαχισμό και το μαγείρεμα-ψήσιμο των άτυχων ζωντανών.

«Κάναμε γνωστό προς κάθε κατεύθυνση το θλιβερό φαινόμενο. Ειδοποιήσαμε και τα πολιτικά κόμματα. Μία βουλευτίνα προώθησε την υπόθεση στην εισαγγελία», είπε στη «Μ» η διευθύντρια της Ελληνικής Φιλοζωικής Εταιρείας Λιάνα Αλεξανδρή και πρόσθεσε ότι «το θέμα έχει διαρρεύσει στο εξωτερικό, με αποτέλεσμα πολλά μεγάλης εμβέλειας μέσα μαζικής ενημέρωσης να ασχολούνται με αυτό και να στιγματίζεται η εικόνα της χώρας εκτός των συνόρων».



Άλλο Κίνα, άλλο Ελλάδα

Σε ορισμένες χώρες της Ασίας, όπως η Κίνα, η κατανάλωση κρέατος σκύλου ή γάτας αποτελεί σύνηθες φαινόμενο. Στην Ελλάδα ωστόσο είναι όχι μόνο παράνομη αλλά και αντίθετη στα χρηστά ήθη-έθιμα. «Κινδυνεύουμε από κάποιους να κατηγορηθούμε ότι είμαστε ρατσιστές. Ένας τέτοιος ισχυρισμός είναι πέρα για πέρα λανθασμένος. Με την ίδια λογική με την οποία ένας Έλληνας που βρίσκεται σε μία μουσουλμανική χώρα δεν προκαλεί το κοινό αίσθημα τρώγοντας χοιρινό κρέας -ή αγελαδινό στην Ινδία- έτσι και οι αλλοδαποί στην Ελλάδα δεν μπορούν να καταναλώνουν κρέας σκύλου ή γάτας», υπογραμμίζει η Λιάνα Αλεξανδρή.



Σαφάρι σε κεντρικούς δρόμους

Το φαινόμενο επεκτείνεται σε όλα τα ζώα, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν όχι μόνον τα αδέσποτα αλλά και τα κατοικίδια. Πολλοί ιδιοκτήτες ζουν με το συνεχή φόβο ότι οι πιστοί φίλοι-σύντροφοί τους θα καταλήξουν σερβιρισμένοι σε κάποιο τραπέζι. Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις όπου οι ιδιοκτήτες, προκειμένου να πραγματοποιήσουν τις καθημερινές αγορές τους, δένουν τα ζώα τους έξω από τα καταστήματα ή τα σούπερ μάρκετ, και όταν λίγα λεπτά αργότερα εξέρχονται, τα σκυλιά έχουν γίνει άφαντα. Σύμφωνα με μία μαρτυρία ένας φούρναρης δέχτηκε για ψήσιμο ένα ταψί με έναν τύπο κρέατος που δεν είχε ξαναδεί. Με έκπληξη και αποτροπιασμό διαπίστωσε ότι ήταν σκυλίσιο. Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν από λίγους μήνες η Ελληνική Φιλοζωική Εταιρεία είχε δεχτεί τηλεφωνική καταγγελία μελών της για προς πώληση κρεμασμένους και γδαρμένους σκύλους..
 
 
krasodad

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου