Παρασκευή 8 Ιουνίου 2012

ΚΑΙ ΝΕΚΡΟΥΣ ΑΝΑΣΤΑΙΝΟΥΝ ΣΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ!


Δύο υπαλλήλους του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους «δείχνει» ως ύποπτους η έρευνα που διεξάγει το υπουργείο Οικονομικών, σε συνεργασία με την υπηρεσία Διώξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, για το πώς πληρώνονταν συντάξεις και αναδρομικά στο όνομα υπαλλήλων του δημοσίου, των οποίων η συνταξιοδότηση είχε διακοπεί επειδή... πέθαναν.
Μετά από εσωτερική έρευνα στην υπηρεσία συντάξεων του ΓΛΚ, στην οδό Κάνιγγος, τέθηκαν σε διαθεσιμότητα δύο υπάλληλοι, οι οποίοι φέρονται να είχαν ανάμειξη στην υπόθεση. Η μία μάλιστα υπάλληλος είχε και η ίδια συνταξιοδοτηθεί στα τέλη του 2011, αλλά συνέχιζε να πηγαίνει μέχρι τον Απρίλιο στην υπηρεσία, αφού ζήτησε και προσφέρθηκε αμισθί να διεκπεραιώσει η ίδια τις... εκκρεμότητες που παρέμεναν στο γραφείο της.

Σύμφωνα με πληροφορίες, όπως όλα δείχνουν, η πρώην υπάλληλος, σε συνεργασία με το δεύτερο εμπλεκόμενο άτομο, έμπαινε στο ηλεκτρονικό σύστημα συντάξεων έδινε εντολή να δοθούν σαν αναδρομικά διάφορα ποσά, που ορισμένες φορές προκύπτουν νόμιμα μετά από εκκαθάριση. Σε πολλές περιπτώσεις, οι δικαιούχοι είχαν ήδη πεθάνει και ο θάνατός είχε δηλωθεί στο Μητρώο Συντάξεων.

Κατά περίεργη σύμπτωση όμως, τα ποσά των αναδρομικών δεν έμπαιναν στους λογαριασμούς των συγγενών του μακαρίτη, αλλά σε άλλους λογαριασμούς -πιθανότατα δικούς της ή συνεργών της. Το σύστημα «κτύπησε» όμως επειδή καταγράφει και στέλνει για επανέλεγχο τις μεγάλες επιστροφές αναδρομικών σε δημοσίους υπαλλήλους.

Τις ημέρες αυτές μάλιστα, οι πραγματικά δικαιούχοι ή οι συγγενείς τους έλαβαν και εκκαθαριστικό μισθοδοσίας για την εφορία, όπου είδαν με έκπληξη να τους «πιάνει» η έκτακτη εισφορά για ποσά που δεν είχαν εισπράξει!

apospasma.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου