Τετάρτη 27 Ιουνίου 2012

Μπότζινταρ Ντιμιτρόφ: «Αν τα Σκόπια ενταχθούν ως έχουν, στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αυτό σημαίνει ότι θα αναγνωριστεί ως δική τους, η ιστορία μας»

Σόφια.

«Οι άνθρωποι δεν μπορούν να το συνειδητοποιήσουν τι θα συνέβαινε αν τα Σκόπια με το δόγμα από το οποίο διακατέχονται, εγκριθούν για ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση».

Τα παραπάνω δήλωσε  ο ιστορικός Μπότζινταρ Ντιμιτρόφ και διευθυντής του  Εθνικού Ιστορικού Μουσείου της Σόφιας σε συνέντευξή του  στο Φόκους.


Σύμφωνα με τις θέσεις του –η πιθανή ένταξη των Σκοπίων στην ΕΕ- θα σήμαινε ότι  η Ευρωπαϊκή Ένωση αναγνωρίζει όλες τις απάτες των Σκοπιανών και την κλοπή της βουλγαρικής ιστορίας.

«Είμαστε, πια, τα θύματα. Και η ιστορία τους βασίζεται σε ψεύτικα στοιχεία, τα οποία αν αναγνωριστούν από την ΕΕ, τότε θα αρχίσουν  πόλεμο εναντίον μας για την περιφέρεια του Μπλαγκόεβγκραντ (Πιρίν), και ότι πρέπει να υιοθετήσουμε στα σχολεία μας  τη διδασκαλία της λεγόμενης ‘μακεδονικής’ γλώσσας», δήλωσε ο Ντιμιτρόφ.

«Ιστορία δεν είναι μόνο η γνώση του παρελθόντος- είναι ένα επιχείρημα για τα δικαιώματά μας. Και αν η δική τους ιστορία εισαχθεί  στην ΕΕ, τότε εμείς θα είμαστε οι ένοχοι και θα πρέπει να υποχωρήσουμε», πρόσθεσε ο ιστορικός.
 
echedoros-a

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου