Αναβλήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας η συζήτηση για την έγκριση της ης μελέτης περιβαλλοντικών όρων του Αιολικού πάρκου στο Βέρμιο. Η εταιρεία που πρόκειται να το κατασκευάσει ζήτησε την αναβολή για να μπορέσει να παραβρεθεί στην συζήτηση του θέματος εκπρόσωπός της. Η μελέτη έχει περάσει από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και απομέμενει να εγκριθεί από τα Δημοτικά Συμβούλια Βέροιας, Νάουσας και Πτολεμαϊδας.
 Η εκτίμηση αναφέρει ότι μέσα στο καλοκαίρι θα ξεκινήσουν οι εργασίες κατασκευής και σε τέσσερα περίπου χρόνια θα έχει δημιουργηθεί στο Βέρμιο το μεγαλύτερο αιολικό πάρκο στην Ελλάδα και τα Βαλκάνια, από την ισπανική εταιρεία Acciona Ενεργειακή. Πρόκειται για αιολικό πάρκο 174 ανεμογεννητριών σε έκταση 120.000 στρεμμάτων στα όρια των δήμων Βέροιας, Νάουσας, και Πτολεμαΐδας.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις θα δημιουργηθούν περίπου 300 προσωρινές θέσεις εργασίας, κατά τη φάση κατασκευής του αιολικού πάρκου και 30 μόνιμες θέσεις, όταν ξεκινήσει να λειτουργεί. Επίσης εκτός από τα χρήματα που θα εισπράττει ο Συνεταιρισμός Σελίου για την εκμίσθωση της έκτασης, κέρδος από την επένδυση θα έχει και ο δήμος Βέροιας, μέσω του 3% επί των ακαθάριστων εσόδων του αιολικού πάρκου που θα οδηγείται αυτομάτως στα ταμεία του. Με βάση τα στοιχεία, υπολογίζεται ότι τα χρήματα αυτά θα είναι περίπου 500.000 ευρώ ετησίως.

kozan.gr