Πέμπτη 24 Μαΐου 2012

Το μεγάλο φαγοπότι με τις προμήθειες στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο




Κακουργηματικού χαρακτήρα κατηγορία απήγγειλε η εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης για το σκάνδαλο των παράνομων προμηθειών, στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης.
Ο εισαγγελέας Πλημμελειοδικών, αρμόδιος για οικονομικά εγκλήματα, Λάμπρος Τσόγκας, άσκησε ποινική δίωξη για απιστία σε βάρος του Δημοσίου, κατά παντός υπευθύνου, ενώ, ο φάκελος της υπόθεσης αναμένεται να διαβιβαστεί τις επόμενες μέρες σε ειδικό ανακριτή.

Η δίωξη αφορά 13 γιατρούς και τη διοίκηση του νοσοκομείου την περίοδο 2007-2009 για τις παράτυπες, υπερκοστολογημένες και ανεξέλεγκτες προμήθειες που έγιναν στην Ορθοπεδική και Νευροχειρουργική Κλινική του <<Ιπποκράτειου>> και είχαν ως αποτέλεσμα να ζημιωθεί το ελληνικό δημόσιο με τέσσερα εκατομμύρια ευρώ.

Σύμφωνα με τις έρευνες του Σώματος Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας Πρόνοιας (ΣΕΥΥΠ) και του ΣΔΟΕ, οι κατηγορούμενοι φέρονται άλλοτε να προμηθεύονταν υπερτιμολογημένα αναλώσιμα κι άλλοτε να παρήγγελναν φάρμακα από εταιρίες της αρεσκείας τους, αγνοώντας τις συμβάσεις με τις προμηθεύτριες εταιρίες. Σε κάθε περίπτωση, οι πρακτικές αυτές συνιστούσαν παραβίαση των κανόνων εσωτερικής λειτουργίας του νοσοκομείου.

Να σημειωθεί ότι ορισμένοι από τους γιατρούς που εμπλέκονται στην υπόθεση έχουν ήδη συνταξιοδοτηθεί. Εξάλλου, το ΣΕΥΥΠ κίνησε πέρυσι τις διαδικασίες για να επιστραφούν από τις προμηθεύτριες εταιρίες κι από τους γιατρούς τα ποσά που ζημιώθηκε το νοσοκομείο.
 
eleftheriskepsii

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου