Τετάρτη 23 Μαΐου 2012

Πόθεν έσχες κυρία Πατριανάκου; [ΕΓΓΡΑΦΑ]

Το ΣΔΟΕ ανοίγει τους λογαριασμούς της "γαλάζιας" Φεβρωνίας

Το οικόπεδο στην Μύκονο, η εταιρεία HELESI, οι αστυνομικοί του Μητσοτάκη, οι διαγωνισμοί του δημοσίου και οι τραπεζικοί λογαριασμοί....



Με ένα εξαιρετικά επείγον και απόρρητο έγγραφό του το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος ζητά από την Ενωση Ελληνικών Τραπεζών να ανοίξει αναδρομικά από την 1η Ιανουαρίου 2004 έως σήμερα όλους τους τραπεζικούς και άλλους λογαριασμούς της τέως βουλευτού και στελέχους της Νέας Δημοκρατίας Φεβρωνίας Πατριανάκου.

Στο έγγραφο που έχει εκδοθεί στις 2 Μαΐου του 2012 από την Επιχειρησιακή Διεύθυνση Ειδικών Υποθέσεων Αθηνών ζητείται να ελεγχθεί σε όλες τις τράπεζες η κυρία Φεβρωνία Πατριανάκου του Πέτρου «αν υπάρχει ή υπήρχε λογαριασμός σε οποιαδήποτε μορφή για όλες τις μορφές κατάθεσης (ταμιευτηρίου, προθεσμίας, όψεως, μετοχών, μεριδίων αμοιβαίων κεφαλαίων, διαχείρισης χαρτοφυλακίου, παραγώγων σε δείκτες, μετοχές, προϊόντα συνάλλαγμα FTF κ.λπ.).

Επιπλέον ζητείται να τους γνωστοποιηθούν τυχόν διακίνηση χρηματικών ποσών μεταξύ τραπεζικών ιδρυμάτων, ημεδαπών και αλλοδαπών, τυχόν γενόμενες πράξεις συναλλάγματος,τυχόν ύπαρξη θυρίδων καθώς και κάθε άλλη σχετική με διακίνηση χρηματικών ποσών πράξη όπως αγορά ομολόγων ή εντόκων γραμματίων ή χρυσών λιρών ή ράβδων χρυσού, πράξη REPO, χορήγηση ενυπόθηκου δανείου κ.λπ. Καθώς και να μας αποστείλετε και τα οικεία παραστατικά για διατραπεζικές εγγραφές αξίας πάνω από 10.000 ευρώ.

Τέλος, ζητείται ενημέρωση για τυχόν κοινούς λογαριασμούς της πού τηρούνται ή τηρούνταν στο ίδιο χρονικό διάστημα.


Όπως αναφέρει σε σχετικό ρεπορτάζ το iefimerida, δεν είναι αυτή τη στιγμή γνωστοί οι ακριβείς λόγοι για τους οποίους το ΣΔΟΕ ψάχνει τους τραπεζικούς λογαριασμούς της κυρίας Πατριανάκου και με ποιές ακριβώς δραστηριότητές της σχετίζεται η έρευνα αυτή.

Η εταιρεία HELESI

Η κυρία Πατριανάκου έως το 2007 που εξελέγη βουλευτής Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας συμμετείχε μετοχικά στην επιχείρηση HELESI Ελληνική Βιομηχανία Περιβαλλοντικών Συστημάτων της οποίας βασικός μέτοχος και διευθύνων σύμβουλος είναι ο σύζυγός της Δημήτρης Καραΐσκος.

Το οικόπεδο στη Μύκονο

Σημειώνεται ότι στο πρόσφατο παρελθόν είχαν υπάρξει αρκετές καταγγελίες τόσο κατά της ίδιας όσο και κατά του συζύγου της για διαγωνισμούς που είχε κερδίσει η συγκεκριμένη εταιρεία σε διάφορους δήμους της χώρας προκειμένου να τους προμηθεύσει κάδους απορριμμάτων αλλά και απορριμματοφόρα οχήματα. Πρόκειται για προμήθειες ιδιαιτέρως μεγάλης αξίας.

Παράλληλα, είχε συζητηθεί έντονα η αγορά ενός οικοπέδου εκτάσεως 56 στρεμμάτων στη Μύκονο, ιδιοκτησίας της Ιεράς Μονής Παναγίας Τουρλιανής από ομάδα επενδυτών μεταξύ των οποίων ο σύζυγος της κυρίας Πατριανάκου, Δημήτρης Καραΐσκος, ο κουμπάρος τους και πατέρας του τέως Δημάρχου Μυκόνου κ. Χρήστος Βερώνης και δύο αστυνομικοί φρουροί του πρώην πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.

Οπως αναφέρει το «Πρώτο Θέμα» σε δημοσίευμα του 2009 «η σχέση της κυρίας Πατριανάκου με το Νησί των Ανέμων χρονολογείται από το 1990, όταν επί οικουμενικής κυβέρνησης τοποθετήθηκε σε ηλικία 28 ετών από τον τότε πρωθυπουργό Τζαννή Τζαννετάκη νομάρχης Κυκλάδων.

Η ανάληψη της εξουσίας από τον κ. Μητσοτάκη βρήκε την κυρία Πατριανάκου στον νομαρχιακό θώκο, από τον οποίο αποχώρησε τον Νοέμβριο του 1991 επικαλούμενη οικογενειακούς λόγους. Την περίοδο εκείνη η Μονή Παναγίας Τουρλιανής είχε ξεκινήσει τις διαδικασίες για την πώληση μιας έκτασης-φιλέτο 56 στρεμμάτων στην περιοχή Λούλος, με θέα στην παραλία της Αγίας Αννας. Στην επαναληπτική δημοπρασία του προνομιακού υψώματος με θέα το απέραντο γαλάζιο στις 17 Ιανουαρίου 1993, ο πλειοδότης, εκτός του εαυτού του, παραστάθηκε ως πληρεξούσιος και αντιπρόσωπος και άλλων ατόμων, μεταξύ των οποίων οι κύριοι Βερώνης και Καραΐσκος και δύο αστυνομικοί του κ. Μητσοτάκη, ένας εκ των οποίων ήταν ο κ. Μανούσος Γρυλλάκης.

Ποιά είναι η Φεβρωνία Πατριανάκου

Γεννήθηκε στην Νέα Σμύρνη την 1η Απριλίου του 1962. Κατάγεται από την Πετρίνα Λακωνίας. Είναι το πρώτο από τα τέσσερα παιδιά του Πέτρου και της Βαρβάρας.

Mεγάλωσε στην Νέα Σμύρνη και αποφοίτησε από το Α' Λύκειο Θηλέων το 1979. Tην χρονική περίοδο 1970-1973, έζησε στην Νεάπολη Λασιθίου Κρήτης, όπου και τελείωσε το Δημοτικό Σχολείο.

Από το 1979 έως το 1985 σπουδάζει Πολιτικός Μηχανικός στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Κατά την διάρκεια των σπουδών αναπτύσσει πολιτική και συνδικαλιστική δράση στα πλαίσια της φοιτητικής παράταξης ΔΑΠ-ΝΔΦΚ. Εκλεγόταν μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Φοιτητών της Σχολής Πολιτικών Μηχανικών Ε.Μ.Π. από το 1980 έως το 1985. Εκλεγόταν κάθε χρόνο στο Προεδρείο Έτους. Ήταν εκλέκτορας φοιτητών για εκλογή των Πρυτανικών Αρχών και εκλεγμένη Αντιπρόσωπος του Συλλόγου Φοιτητών Σχολής Πολιτικών Μηχανικών Ε.Μ.Π. στο 5ο και 6ο Πανσπουδαστικό Συνέδριο.

Επίσης ήταν μέλος της Γραμματείας του Επαρχιακού και του Εργασιακού τμήματος της ΟΝΝΕΔ.

Το 1985 αμέσως μετά την αποφοίτηση από το Ε.Μ.Π. ξεκινά την άσκηση επαγγελματικής δραστηριότητας σε εταιρεία που δραστηριοποιείται σε ιδιωτικά έργα. Το 1986 εκλέγεται Ταμίας του Διοικητικού Συμβουλίου του Πανελληνίου Συλλόγου Διπλωματούχων Πολιτικών Μηχανικών (Σ.Π.Μ.Ε.) για την περίοδο 1986 - 1988.

Το 1987 παντρεύτηκε με τον Δημήτρη Καραΐσκο, ο οποίος είναι επίσης Πολιτικός Μηχανικός και στέλεχος με πολυετή δράση στην ΔΑΠ - ΝΔΦΚ και στην ΟΝΝΕΔ. Απέκτησαν δύο γιούς, τον Ευθύμιο και τον Πέτρο. Από το 1987 διαμένουν μόνιμα στα Μελίσσια.

Το 1987 συμμετέχει στις εκλογές του Τεχνικού Επιμελητηρίου και εκλέγεται μέλος στην Κεντρική Αντιπροσωπεία του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (Τ.Ε.Ε.) για την περίοδο 1987 - 1990, με την ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ (Δ.Κ.Μ.)

Τον Μάρτιο του 1990 επί οικουμενικής κυβερνήσεως τοποθετείται Νομάρχης Κυκλάδων όπου και παραμένει επί Κυβερνήσεως της Νέας Δημοκρατίας με Πρωθυπουργό τον κ. Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, μέχρι τον Νοέμβριο του 1991, οπότε και παραιτήθηκε για οικογενειακούς λόγους.

Έκτοτε, ασκεί συστηματικά επαγγελματική δραστηριότητα και δραστηριοποιείται στον τομέα των ιδιωτικών και των δημοσίων έργων ως Πολιτικός Μηχανικός. Από το 1999 μέχρι και το καλοκαίρι του 2007, μετέχει σε επιχειρηματική δραστηριότητα στα Συστήματα Διαχείρισης Απορριμμάτων. Έχοντας την ευθύνη του Τομέα Marketing και Πωλήσεων αναπτύσσει πλούσια εξαγωγική δραστηριότητα των βιομηχανικών προϊόντων της εταιρείας.

Το 2000 αναλαμβάνει την ευθύνη του προεκλογικού αγώνα της Νέας Δημοκρατίας στις Κυκλάδες.

Το 2004 τοποθετείται στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Το 2004 εξελέγη μέλος της Κεντρικής Επιτροπής και του Πολιτικού Συμβουλίου.

Το 2010 εκλέγεται μέλος της Πολιτικής Επιτροπής.

Στις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2007, ο Πρόεδρος κ. Κωνσταντίνος Καραμανλής την τοποθετεί στην άκρως τιμητική 5η θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας, οπότε και εκλέγεται Βουλευτής του Ελληνικού Κοινοβουλίου.

Διετέλεσε μέλος:

Της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων.

Της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης,

Της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ισότητας και Δικαιωμάτων του Ανθρώπου,

Της Επιτροπής Αναθεώρησης Συντάγματος,

Της Εξεταστικής Επιτροπής «για τη διερεύνηση του συνόλου της υπόθεσης της Μονής Βατοπεδίου».

Επίσης εξελέγη Αναπληρώτρια του Γενικού Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας.

Ορίστηκε Γραμματέας της Ομάδας Φιλίας με το Κοινοβούλιο των ΗΠΑ και μέλος των Ομάδων Φιλίας με την Κίνα, τη Ρωσία, το Ιράν, το Μεξικό, την Σουηδία και την Ιαπωνία.

Από τις 4/2/09 έως 07/12/09 διετέλεσε Γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού και Προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας.

Στις 13/5/09 ανέλαβε καθήκοντα εκπροσώπου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας για τις Ευρωεκλογές.

Στις βουλευτικές εκλογές του Οκτωβρίου του 2009 ήταν υποψήφια βουλευτής Λακωνίας.

Στις εκλογές του 2012 με 5.082 σταυρούς εξελέγη πρώτη αναπληρωματική βουλευτής Λακωνίας της Νέας Δημοκρατίας, μετά τον μοναδικό βουλευτή του κόμματος στο Νομό Αθανάσιο Δαβάκη.

planet-greece

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου