Τη συγκατάθεσή του για τη δημοπράτηση του υπόγειου χώρου στάθμευσης στο εμπορικό πολύκεντρο και του υπαίθριου χώρου στάθμευσης στη Λαϊκή Αγορά της Πτολεμαΐδας έδωσε κατά πλειοψηφία το δημοτικό συμβούλιο Εορδαίας στη συνεδρίασή του την Πέμπτη.
Κατά την εισήγησή του μάλιστα ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Σοφοκλής Σιδηρόπουλος αναφερόμενος ιδιαίτερα στο υπόγειο δημοτικό πάρκινγκ επεσήμανε ότι πρόκειται για «υγειονομική βόμβα», καθώς ο χώρος είναι πλημμυρισμένος από λύματα λόγω προβληματικής κατασκευής, με αποτέλεσμα ο προηγούμενος εκμισθωτής να μην πληρώνει χρόνια ολόκληρα τα ενοίκια στο δήμο, λόγω των σοβαρών προβλημάτων που υπάρχουν στο συγκεκριμένο υπόγειο χώρο στάθμευσης και η υπόθεση να έχει παραπεμφθεί στη δικαιοσύνη.

Ο κ. Σιδηρόπουλος επισήμανε μάλιστα ότι ο χώρος αυτός εγκυμονεί και τον κίνδυνο ατυχήματος καθώς υπάρχει εκεί μετασχηματιστής που μπορεί να προξενήσει κάποιο βραχυκύκλωμα, ενώ στην απαράδεκτη και «αφόρητη» κατάσταση που επικρατεί στο υπόγειο πάρκινγκ αναφέρθηκε και ο αντιπρόεδρος του Δ.Σ., Γιώργος Κωτσίδης, λέγοντας ότι ο συγκεκριμένος χώρος μπορεί να αποτελέσει εστία εξάπλωσης επιδημίας από «τα λύματα που τρέχουν ελεύθερα».

Η δ.σ. Ιωάννα Ανδρονικίδου παρατήρησε πως μπορεί να προγραμματίζεται η δημοπράτηση των συγκεκριμένων χώρων όταν υπάρχει σχέδιο ανάπλασης της Λαϊκής Αγοράς, χωρίς να πάρει κάποια σαφή απάντηση, ενώ ο κ. Σιδηρόπουλος απαντώντας σε σχετικό ερώτημα του δ.σ. Στέλιου Τογρίδη αναφορικά με το γίνεται με ένα παλαιότερο αίτημα για μεταφορά της Λαϊκής Αγοράς από το κέντρο και λειτουργία δύο Λαϊκών Αγορών στην πόλη είπε ότι δεν υπάρχει σκέψη για μεταφορά ή υποβάθμιση της Λαϊκής Αγοράς της Πτολεμαΐδας.

Παρέμβαση στο θέμα έκανε και ο δικηγόρος του ενοικιαστή του υπόγειου χώρου στάθμευσης, ο οποίος απέδωσε την μη καταβολή ενοικίων εκ μέρους του ενοικιαστή επί 9 χρόνια στα προβλήματα του χώρου καθώς εισρέουν όμβρια λύματα, αλλά και σε λόγους αθέμιτου ανταγωνισμού αφού ο δήμος λειτουργούσε με 2 ευρώ το υπαίθριο πάρκιν στη Λαϊκή Αγορά, καθώς επίσης στα σοβαρά προβλήματα λόγω της λειτουργίας της Λαϊκής Αγοράς, αφού αποκλειόταν κάθε Τετάρτη η πρόσβαση στο πάρκινγκ και δεν μπορούσε ο κόσμος να πάρει τα οχήματα.
Σημειώνεται ότι εξαιρείται από τη δημοπράτηση ο υπαίθριος χώρος στάθμευσης στη Λαϊκή που έχει παραχωρηθεί από το δημοτικό συμβούλιο για τη στάθμευση των λεωφορείων του ΚΤΕΛ Αστικών Εορδαίας.
 
Πηγή: EΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΤΟΛΕΜΑΙΟΣ
kozan.gr