Τρίτη 29 Μαΐου 2012

«Η ελληνική κρίση χτυπά την αγορά της Μπίτολα»


Πάνω από ένα χρόνο η αγορά της σκοπιανής πόλης Μπίτολα αισθάνεται τις συνέπειες της ελληνικής οικονομικής κρίσης, γράφει η δημοσιογράφος Ζανέτα Ζντράβκοφσκα, αλλά τον τελευταίο χρονικό διάστημα ο τζίρος μειώθηκε κατά πενήντα τοις εκατό.


Η αγορά της πόλης επλήγη κυρίως από τους Έλληνες πολίτες που έρχονταν να αγοράσουν κυρίως κρέας και χαρτικά σπιτιού, λαχανικά και όσπρια.

Τώρα οι παζαρτζήδες βρίσκονται σε κατάσταση πανικού λόγω της μείωσης της εισόδου των Ελλήνων στην ντόπια αγορά που έχει ως αποτέλεσμα να βλέπουν το ταμείο τους συνέχεια άδειο.

Δεν φταίνε όμως μόνο η κρίση που δεν έρχονται οι Έλληνες, αλλά βλέπουν ότι οι τιμές είναι αρκετά ανεβασμένες. Για  μας –γράφει η δημοσιογράφος- οι τιμές των προϊόντων είναι πολύ ακριβές, αυτό όμως ισχύει και για τους Έλληνες που παίρνουν διπλάσιο  μισθό.
 
echedoros-a

Κάποτε η Μπίτολα γέμιζε από τους Έλληνες. Δούλευαν όλα τα καταστήματα και οι λαϊκές ικανοποιητικά, τώρα όλα έχουν μειωθεί δραματικά.

«Αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, θα κλείσουν σχεδόν όλα τα καταστήματα στην πόλη», σχολίασε ένας έμπορος της λαϊκής.

«Έρχονται λίγοι Έλληνες, αλλά και αυτοί, ψωνίζουν ελάχιστα, τρεις ντομάτες, ένα αγγούρι, δύο πιπεριές, τίποτα. Η αγορά έχει πέσει κατακόρυφα»…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου