Παρασκευή 11 Μαΐου 2012

ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΟΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΘΝΟΠΡΟΔΟΤΕΣ--ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ --- ΕΞΟΡΓΙΣΤΙΚΟ ..!!!‏


Μετά την ανάληψη Τούρκων επιχειρηματιών της διαχείρισης της μαρίνας στην Μυτιλήνης για τα επόμενα 40 χρόνια, ο Τούρκος αντιπρόεδρος της εταιρείας İbrahim Tamer Haşimoğlu εκδήλωσε το ενδιαφέρον του και για την κατασκευή ενός νέου υπέρ σύγχρονου λιμανιού, στην δυτική πλευρά της Πόλης του Ρεθύμνου, ικανό να..
εξυπηρετεί τα νέου τύπου μεγάλα κρουαζιερόπλοια. Στα σχέδια των Τούρκων είναι και η κατασκευή πλήρως εξοπλισμένης μαρίνας, παρόμοια αυτής που τώρα κατασκευάζετε στην Μερσίνη της Τουρκίας.
Οι Τούρκοι επιχειρηματίες και κατά το παρελθόν έχουν δείξει έντονο ενδιαφέρον για επενδύσεις στην Κρήτη.
Είδη είναι συμμέτοχοι σε πολλά αιολικά πάρκα της Κρήτης μέσον εταιριών holding.
Στο παρελθόν είχε αποτύχει η προσπάθεια Τούρκων επιχειρηματιών να μπουν στην αγορά τσιμέντων στης Κρήτης.
Στα άμεσα σχέδια των Τούρκων είναι και η είσοδο τους στις εσωτερικές ακτοπλοϊκές γραμμές. Σε πρώτη φάση στα νησιά του αιγαίου, αφού έχουν γίνει από πλευράς Τουρκίας επαφές με τον επιχειρηματία Αγούδημο για την εξαγορά του 100% της ομώνυμης ναυτιλιακής εταιρείας, κύριος όμως στόχος των Τούρκων είναι το φιλέτο των ακτοπλοϊκών γραμμών μεταξύ Κρήτης Πειραιάς.
Η Τούρκικη εταιρεία επίπλων Istibal μετά την επιτυχημένη της παρουσία στην Λάρισα Λαμία Αθήνα Αλεξανδρούπολη, προχωρά σε αναζήτηση κατάλληλης επαγγελματικής στέγης σε Χανιά Ρέθυμνο Ηράκλειο.
Ένας άλλος τομέας της ελληνικής οικονομίας για τον οποίο έχουν δείξει έντονο ενδιαφέρον οι Τούρκοι, είναι η αγορά γεωργικής γης για την δημιουργία μεγάλων Θερμοκηπιακών μονάδων για κάλυψη της εσωτερικής αγοράς αλλά και για εξαγωγές στην υπόλοιπη Ευρώπη.
Στους επόμενους μήνες το Βιομηχανικό Επιμελητήριο του Κοτζάελι Τουρκίας προγραμματίζει σε συνεργασία με την Τούρκικη πρεσβεία της Αθήνας, διερευνητική επίσκεψη ομάδας Τούρκων επιχειρηματιών στην Αθήνα προς αναζήτηση επιχειρηματικών ευκαιριών.
Ήδη η τούρκικη τράπεζα Ziraat Bank έχει ισχυρή παρουσία στην Θράκη Θεσσαλονίκη Ρόδο Αθήνα.
Στο παρελθόν είχε υπάρξει ενδιαφέρον Τούρκων επιχειρηματιών για την αγορά και αξιοποίηση μικρών ελληνικών νησιών, αλλά και για την είσοδο τους μέσο εξαγωρών ή αγοράς ποσοστών στην ξενοδοχειακή υποδοχή της Ελλάδος.
Πρόθεση έχουν εκφράσει Τούρκικες κοινοπραξίες να αναλάβουν και την διαχείριση του λιμένος στον Πειραιά.
Στη χώρα μας είναι ήδη παρούσες αρκετές εταιρείες ένδυσης και υπόδησης από τη γείτονα χώρα και μάλιστα, μερικά από τα πιο γνωστά της brands, όπως είναι οι Ipekyol, Koton, Mavi Jeans, Inci Shoes και Gizia. Οι εταιρείες αυτές διαθέτουν καταστήματα σε ιδιαίτερα εμπορικά σημεία στο Μαρούσι, τη Κηφισιά, τη Γλυφάδα και το Κολωνάκι.
Οι προθέσεις τους έγιναν αντιληπτές στο ταξίδι του πρωθυπουργού της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, λίγο πριν την εκπνοή του 2010 στη χώρα μας, όπου τον συνόδευαν μερικά από τα πιο «γερά πορτοφόλια» της επιχειρηματικής ζωής της Τουρκίας οι οποίοι εξέφρασαν επενδυτικό ενδιαφέρον για διάφορους τομείς, από το εμπόριο και την ενέργεια, μέχρι τη ναυτιλία, το real estate, τον τουρισμό και τον χρηματοοικονομικό κλάδο.

Αυτά κάνουν οι Τούρκοι.
Εμείς, δυστυχώς ακούμε τον ΣΥΡΙΖΑ, πριν ακόμη γίνει πρωθυπουργός ως νέο ΠΑΣΟΚ, να βάζει στο μάτι τις καταθέσεις, τις περιουσίες των Ελλήνων και το μεγάλο κεφάλαιο.
Ταυτόχρονα έχουμε στην Ελλάδα 2 εκατομμύρια μετανάστες και 1 εκατομμύριο Ελλήνων χωρίς δουλειά.
Με αυτά και με αυτά, να μην μας φαίνετε παράξενο που η Χρυσή Αυγή μπήκε στην βουλή.

Πρώην σοσιαλιστής τύπου ΠΑΣΟΚ.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου