Δευτέρα 7 Μαΐου 2012

ΜΕΤΑ ΤΙΣ 20 ΜΑΪΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ ΤΩΝ ΡΩΣΩΝ


1049
Μετά την απόφαση των Παπανδρέου Βενιζέλου να συμμετάσχει η Ελλάδα στην αντιπυραυλική ασπίδα του ΝΑΤΟ, γινόμαστε αυτόματα στόχος των Ρώσων.
Κάτι που θα μας απασχολήσει άμεσα και έντονα τις αμέσως επόμενες ημέρες καθώς στις 20 Μαΐου, το ΝΑΤΟ θα ανακοινώσει την επίσημη ενεργοποίηση της αντιπυραυλικής άμυνας στην Ευρώπης και η μέχρι σήμερα κυβέρνηση είχε αποφασίσει να συμμετάσχει η Ελλάδα με μία πυροβολαρχία Patriot την οποία μάλιστα οι Αμερικανοί θα την εφοδίαζαν με βλήματα PAC-3.
Η επισημοποίηση θα γίνει κατά τη διάρκεια της Συνόδου του ΝΑΤΟ στο Σικάγο. Η Ρωσία έχει διαμηνύσει στην ελληνική πλευρά ότι είναι αναγκασμένη να στοχοποιήσει την όποια αντιπυραυλική εγκατάσταση στην Ευρώπη, καθώς θεωρεί ότι δεν στοχεύει το Ιράν, αλλά τη Ρωσία.
Και ανάμεσα σε όλα αυτά, ο Ρώσος Αρχηγός ΓΕΕΘΑ απείλησε με προληπτικό πλήγμα κατά της αντιπυραυλικής άμυνας του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη, προκειμένου να… την αποτρέψει από το να αναχαιτίσει ρωσικά πυρηνικά όπλα. Όπως ανέφερε ο Α/ΓΕΕΘΑ, Στρατηγός Νικόλα Μακάροφ, τα στάδια 3 και 4 της αντιπυραυλικής άμυνας στην Ευρώπη, παρέχουν την πιθανότητα αναχαίτισης των ρωσικών πυρηνικών όπλων. Το Στάδιο 3, το οποίο θα υλοποιηθεί το 2018, προβλέπει την ανάπτυξη πυραύλων SM-3 στην Πολωνία και το Στάδιο 4 προβλέπει την αναβάθμιση όλων των πυραύλων σε νέες εκδόσεις.
Kαταλαβαίνουμε ότι η νέα κυβέρνηση, θα έχει πολλά προβλήματα να λύσει, εκτός από τα οικονομικά. Το να είσαι ταυτόχρονα συνεργάτης και με τον Πούτιν και με το ΝΑΤΟ θα αποβεί δύσκολο σπορ

liako.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου