Κυριακή 29 Απριλίου 2012

ΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΑΠΟ ΤΗ ΔΕΗ ΓΙΑ ΤΑ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΑ – ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΦΟΥΣΚΑ ΚΑΤΑΡΡΕΕΙ!!!


Με τους απλήρωτους λογαριασμούς της ΔΕΗ να έχουν φτάσει εξαιτίας του χαρατσιού στο 1,2 δισ. ευρώ (και μετά το φέσι των 200 εκατ. ευρώ από τις Εnerga και Hellas Power) η Επιχείρηση αντιμετωπίζει προβλήματα ρευστότητας, τα οποία μετακυλύει στις εταιρείες φωτοβολταϊκών,οδηγώντας όσους επένδυσαν στην πράσινη ενέργεια στην οικονομική καταστροφή.

Ο μοναδικός κλάδος που παρουσίαζε κινητικότητα και μπορούσε να εξισορροπήσει σε κάποιον βαθμό το πάγωμα της οικοδομής έχει φτάσει στα πρόθυρα της κατάρρευσης, καθώς η ΔΕΗ παγώνει πληρωμές που είναι υποχρεωμένη να κάνει στον Λειτουργό Αγοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΛΑΓΗΕ), σταματώντας έτσι τη ροή χρημάτων προς τις εταιρείες φωτοβολταϊκών.

Οι επιχειρηματίες, που είναι απλήρωτοι επί μήνες, είναι υποχρεωμένοι την ίδια στιγμή να πληρώνουν τα δάνεια που πήραν από τις τράπεζες, ενώ επιπλέον υποχρεώνονται να πληρώνουν και ΦΠΑ, τον οποίο επίσης δεν εισπράττουν - καθώς έχουν υποχρέωση να τιμολογούν κάθε μήνα για το ρεύμα που παράγουν.

Τα άδεια ταμεία του ΛΑΓΗΕ έθεσαν σε κίνδυνο και την πληρωμή των ιδιωτών που έχουν φωτοβολταϊκά στις στέγες κατοικιών, καθώς η εκκαθάριση των λογαριασμών τους γίνεται ανά τετράμηνο.




ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΚΑΣΙΜΑΤΗ-ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ
prezatv

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου