Σάββατο 21 Απριλίου 2012

Επί ξυρού ακμής η Παθολογική του Μποδοσάκειου - Παγώνουν λόγω εκλογών οι προσλήψεις επικουρικών γιατρών


Νέα παράταση στα προβλήματα λειτουργίας της Παθολογικής κλινικής του Μποδοσάκειου νοσοκομείου Πτολεμαΐδας έρχεται να δώσει η απαγόρευση των προσλήψεων στο δημόσιο λόγω της προκήρυξης των εκλογών της 6ης Μαΐου, καθώς λόγω εκλογών μετατίθεται η πρόσληψη των δύο επικουρικών γιατρών που αναμένουν με αγωνία οι δύο και μοναδικοί γιατροί που στελεχώνουν την παθολογική κλινική από το περασμένο φθινόπωρο και έχουν φθάσει στα πρόθυρα νευρικής κατάρρευσης.


Αυτό δηλώνουν οι ίδιοι οι γιατροί οι οποίοι με τις συνεχείς εφημερίες έχουν υπερβεί τα όρια της εργασιακής εξουθένωσης και εκφράζουν φόβους όχι για τη δική τους υγεία αλλά για το επίπεδο παροχής υγειονομικών υπηρεσιών που προσφέρουν στους 25 έως 35 ασθενείς που νοσηλεύονται συνήθως στην παθολογική κλινική, καθώς υποχρεώνονται σε πολυήμερες συνεχείς εφημερίες, αφού για παράδειγμα διαπιστώσαμε χθες Παρασκευή ότι μία από τους γιατρούς της κλινικής, η κ. Λάζοβιτς, εφημέρευε για τρίτη συνεχή μέρα, από την Τετάρτη.

Στο μεταξύ εδώ και 8 σχεδόν μήνες δεν πραγματοποιούνται τακτικά εξωτερικά ιατρεία (με ραντεβού), αφού αντιμετωπίζονται μονάχα έκτακτα παθολογικά περιστατικά στο ΤΕΠ (τμήμα επειγόντων περιστατικών) του νοσοκομείου, με αποτέλεσμα ο κόσμος να αναγκάζεται να στρέφεται σε ιδιώτες παθολόγους, είτε- λόγω οικονομικής αδυναμίας να καταφεύγει σε νοσοκομεία άλλων πόλεων.

Την αγανάκτηση της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Δυτικής Μακεδονίας για την παρατεινόμενη υπολειτουργία της παθολογικής του Μποδοσάκειου, που μήνες ολόκληρους λειτουργεί στα όρια του κινδύνου, εξέφρασε μιλώντας στον «Π» ο πρόεδρος της ΕΙΝΔΥΜ και νεφρολόγος του Μποδοσάκειου Χρήστος Κατσίνας. «Έχουμε τονίσει κατʼ επανάληψη από τον περασμένο Δεκέμβριο ως επιστημονική επιτροπή του νοσοκομείου ότι, η ανεπαρκής στελέχωση είναι τέτοια που επιβάλλεται να κλείσει για λόγους ασφαλείας η παθολογική», δήλωσε ο κ. Κατσίνας, επισημαίνοντας ότι κάθε μήνα υπάρχει πρόβλημα με την κάλυψη των εφημεριών της Παθολογικής του Μποδοσάκειου, αδυναμία που τόσους μήνες η διοίκηση αναγκάζεται να καλύπτει στο “παρά πέντε” με προσωρινές αποσπάσεις γιατρών από άλλες ιατρικές μονάδες του νοσοκομείου ή από τα γειτονικά νοσοκομεία.

Ο αντιπρόεδρος της ΕΙΝΔΥΜ εμφανίστηκε όμως ιδιαιτέρως αιχμηρός και για τις δήθεν προσλήψεις επικουρικών γιατρών παραμονές των εκλογών: «Μας εμπαίζουν. Κάνουν τα στραβά μάτια εδώ και 8 μήνες αφήνοντας την Παθολογική του Μποδοσάκειου να λειτουργεί με ανεπαρκές προσωπικό, με 2 μονάχα γιατρούς και γενικότερα το νοσοκομείο με έλλειψη φαρμάκων και ιατρικών υλικών και χωρίς να πληρώνουν τις εφημερίες- τις καθυστερούν 3-4 μήνες, κι έβγαλαν την προκήρυξη για την πρόσληψη των επικουρικών γιατρών προεκλογικά, πράγμα που σημαίνει ότι όλα έγιναν για το θεαθήναι», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Κατσίνας δεν δίστασε μάλιστα να στρέψει τα βέλη του και εναντίον του προέδρου του ΠΑΣΟΚ για τις προεκλογικές υποσχέσεις που μοιράζει, λέγοντας ότι «ενώ με τα μνημόνια έχουν περικόψει τις δαπάνες για την Υγεία βγαίνει ο κ. Βενιζέλος προεκλογικά και λέει ότι θα φροντίσει να έχει ο λαός δωρεάν Υγεία. Μας περνούν για ιθαγενείς που νομίζουν ότι θα μας κοροϊδέψουν μοιράζοντας χάντρες και καθρεφτάκια».

ΠΗΓΗ ΠΤΟΛΕΜΑΙΟΣ - ΡΟΗ ΒΑΣΒΑΤΕΚΗ

kozan.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου