Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2012

Έξω "μάγκες", μέσα "κότες"

Σε μείωση των μισθών και των επικουρικών συντάξεων, συμφώνησαν, μεταξύ άλλων οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί. Παρά τα όσα δήλωσαν Σαμαράς – Καρατζαφέρης και παρά τις διαρροές που κάνουν τα παπαγαλάκια και των 3 κομμάτων όλα μαρτυρούν πως την Κυριακή είπαν το μεγάλο και ντροπιαστικό «ΝΑΙ» στις απαιτήσεις της συμμορίας των τροικανών. Οι συγκυβερνήτες συμφώνησαν σε......
μέτρα για τη μείωση του μισθολογικού κόστους, την εξασφάλιση της βιωσιμότητας των επικουρικών ταμείων, τη μείωση δαπανών κατά 1,5% του ΑΕΠ - ήτοι 3 δισ. ευρώ - καθώς και για την ενίσχυση των τραπεζών.

Επίσης έχει συμφωνηθεί η περικοπή των επικουρικών συντάξεων σε ποσοστό που δεν έχει ακόμη διευκρινισθεί, ενώ στον αέρα είναι ο 13ος και 14ος μισθός.

Η ανακοίνωση του πρωθυπουργού είναι αποκαλυπτική:



1) Τη λήψη μέτρων εντός του 2012 για τον περιορισμό των δημόσιων δαπανών κατά 1,5% του ΑΕΠ.
2) Την εξασφάλιση της βιωσιμότητας των επικουρικών συνταξιοδοτικών ταμείων.
3) Την αντιμετώπιση του ελλείμματος ανταγωνιστικότητας με τη λήψη μέτρων που περιλαμβάνουν ρυθμίσεις σε διάφορους τομείς, όπως η μείωση του μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους, με στόχο την ενίσχυση της απασχόλησης και της οικονομικής δραστηριότητας.
4) Την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών με συνδυασμό μέσων που διασφαλίζουν την προαγωγή του δημόσιου συμφέροντος και την επιχειρηματική αυτονομία τους.

Ο πρωθυπουργός και οι πολιτικοί αρχηγοί θα ξανασυναντηθούν αύριο [Δευτέρα] προκειμένου να
ολοκληρώσουν τις διαβουλεύσεις για το περιεχόμενο του προγράμματος».

http://www.diktionews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου