Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2012

Και ο Μάθιου Νίμιτς προβληματίζεται με τις γελοιότητες των Σκοπιανών

Προβληματισμένος για τον αλυτρωτισμό, που παρατηρείται στην ΠΓΔΜ, φέρεται να είναι ο Μάθιου Νίμιτς, σύμφωνα με στελέχη της Παμμακεδονικής Ένωσης Αμερικής, τα οποία είχαν συνάντηση μαζί του, πριν λίγες μέρες στη Νέα Υόρκη.



Μέσα στα πλαίσια τής προσπάθειας τής Παμμακεδονικής Ένωσης για .....
πρόληψη «αρνητικών εξελίξεων», όπως επισημαίνεται, μέλη της Ένωσης συναντήθηκαν -για μια ακόμη φορά- με τον προσωπικό απεσταλμένο τού γενικού γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών στις διαπραγματεύσεις μεταξύ Ελλάδας και ΠΓΔΜ, για το θέμα της ονομασίας, τον οποίο ενημέρωσαν για τις θέσεις τους, αλλά και για τη «σκοπιανή προπαγάνδα» σε βάρος τής χώρας μας.



Σύμφωνα με τους ομογενείς, ο κ. Νίμιτς εμφανίστηκε «ιδιαίτερα ενοχλημένος», όταν παρακολούθησε μαγνητοσκοπημένες εικόνες που αναδεικνύουν το «σκοπιανό αλυτρωτισμό», καθώς και άλλο υλικό που τού προσκόμισαν τα στελέχη της Παμμακεδονικής.



Όπως αναφέρεται, ο κ. Νίμιτς απέφυγε να διατυπώσει οποιαδήποτε άποψη και άκουσε τις θέσεις των συνομιλητών του, ενώ τού δόθηκε ψήφισμα που είχε εγκριθεί από το «Κοινό των Μακεδόνων», ένα φορέα που αντιπροσωπεύει Μακεδονικούς συλλόγους στην Ελλάδα και στον Απόδημο Ελληνισμό. Στο ψήφισμα αναφέρεται: «Δεν νομιμοποιούμε κανέναν Έλληνα πολιτικό να παραχωρήσει τα ονόματά μας ‘Μακεδόνας’ και ‘Μακεδονία’, αποδεχόμενος σύνθετο ή γεωγραφικό προσδιορισμό τής λέξης ‘Μακεδονία’ στην οριστική ονομασία της ΠΓΔΜ».



Στο μεταξύ, μετά τις διαδοχικές χωριστές συναντήσεις, που είχε με τους εκπροσώπους της Ελλάδας και της ΠΓΔΜ, τον περασμένο μήνα στη Νέα Υόρκη, ο κ. Νίμιτς είχε εκφράσει την ετοιμότητά του να επισκεφθεί την περιοχή, ακόμη και μέσα στο Φεβρουάριο, προκειμένου να εντατικοποιηθούν οι συνομιλίες, με σκοπό την επίλυση τού θέματος της ονομασίας.

http://www.onalert.gr/d

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου