Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012

Πάρτε και άλλα μέτρα μην φοβάστε, από ότι δείχνει οι Έλληνες ή κοιμούνται στον ύπνο του δικαίου; Ή έχουν λεφτά και δεν τους νοιάζει;

 
Είναι χαρακτηριστικό ότι χθες το βράδυ, ο κ. Βενιζέλος παρομοίασε τις απαιτήσεις των δανειστών με «Λερναία Ύδρα», λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «κλείνουμε συνεχώς μέτωπα και τα μέτωπα ανοίγουν σε άλλα σημεία» .
Η τρόικα απαιτεί για το 2012 πρόσθετα μέτρα ύψους 3,2 δισ. ευρώ (1,5% του ΑΕΠ), προκειμένου να υπογραφεί το προμνημόνιο και να δοθεί το «πράσινο φως» για το νέο πρόγραμμα και, κατ’ επέκταση, για τη νέα δανειακή σύμβαση και το PSI.
Από τις έως τώρα πληροφορίες, φέρεται να έχουν συμφωνηθεί μέτρα ύψους 2,5 δισ. ευρώ και να αναζητούνται μέτρα περίπου 700 εκατ. ευρώ. Μεταξύ των μέτρων που έχουν «κλείσει», είναι οι περικοπές 1,1 δισ. ευρώ από τον τομέα της υγείας, περίπου 400 εκατ. ευρώ από τον τομέα της άμυνας, περίπου 400 εκατ. ευρώ από τις περικοπές σε καταναλωτικές και ελαστικές δαπάνες του Δημοσίου, περίπου 400 εκατ. ευρώ από τη νέα μείωση του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, περίπου 45 εκατ. ευρώ από την περικοπή των πολυτεκνικών επιδομάτων και περίπου 75 εκατ. ευρώ από τη μείωση του εκλογικού επιδόματος. Δεν έχει οριστικοποιηθεί το ύψος των περικοπών στις επιχορηγήσεις των ΟΤΑ, το οποίο θα κυμαίνεται από 200- 440 εκατ. ευρώ.
Στο εργασιακό καθεστώς, η τρόικα εμμένει σε μείωση του κατώτατου μισθού κατά 22%, σε περικοπή των επικουρικών συντάξεων κατά 25% σε μέσο όρο, στην κατάργηση της μετενέργειας, καθώς και στην περαιτέρω ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων με δραστικές παρεμβάσεις στις συλλογικές διαπραγματεύσεις, τις συμβάσεις και τους Γενικούς Κανονισμούς των ΔΕΚΟ.
http://www.arxaiaithomi.gr/wp-admin/post-new.php

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου