Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2012

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Βίντεο με τις πρώτες ασκήσεις των Su-33 του Kuznetsov




Ένα πρώτο εντυπωσιακό βίντεο από τις ρωσικές αεροναυτικές ασκήσεις στην Μεσόγειο εξασφάλισε το defencenet.gr και προβάλει στους αναγνώστες του. Το βίντεο λήφθηκε από την ρωσική στρατιωτική υπηρεσία κινηματογράφησης και προβλήθηκε στο τηλεοπτικό κανάλι "Κόκκινος Αστέρας" των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων.
Αντίθετα ακυρώθηκε  η ρωσική αεροναυτική άσκηση στο FIR Αθηνών λόγω της επιδείνωσης των σχέσεων της Ρωσίας με την κυβέρνηση Παπαδήμου. Όπως ήδη έχει γράψει το  defencenet.gr  η Ρωσία σκόπευε να καταθέσει αίτημα συνασκήσεως με την ΠΑ και το ΠΝ έχοντας εκ των προτέρων δεσμεύσει μία περιοχή 60 νμ νοτιοδυτικά της Πύλου για τρείς διαφορετικές ημέρες.
Η επιδείνωση όμως των σχέσεων της Ρωσίας με την κυβέρνηση Παπαδήμου κατέστησε την εκτέλεση της άσκησης άνευ ουσίας και κατά αυτό τον τρόπο η ρωσική αρμάδα με το αεροπλανοφόρο Admiral Kuznetsov έπλευσε με κατεύθυνση ανατολικά, αφού παρέμεινε επί μία ημέρα δυτικά της δεσμευμένης περιοχή, προφανώς αναμένοντας εντολές από την Μόσχα.
Μετά το κόκκινο φώς από την Μόσχα τα ρωσικά πλοία συνέχισαν το ταξίδι τους προς την Αν. Μεσόγειο.  Τα πλοία της ρωσικής ναυτικής δύναμης βρίσκονται εντός του FIR Αθηνών και αυτή τη στιγμή κινούνται νότια νοτιοδυτικά της Κρήτης. Αναμένεται ότι εντός των επόμενων ωρών θα βρίσκονται στο ύψος του Καστελόριζου με ερώτημα αν θα αγκυροβολήσουν στα ανοικτά της Συρίας ή θα επισκεφτούν το λιμάνι της Ταρτούς.
Σύμφωνα πάντως με την αραβική εφημερίδα μεγάλης κυκλοφορίας al Watan του Κουβείτ, «το ρωσικό αεροπλανοφόρο Admiral Kuznetsov θα φθάσει στα συριακά χωρικά ύδατα εντός ημερών και πρόκειται να παραμείνει έξι ημέρες». Ακολουθεί βίντεο από το αεροπλανοφόρο και τις πτήσεις των μαχητικών Su-33 που το σκάφος μεταφέρει στην Μεσόγειο. 

 
 
 
 
defencenet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου