Παρασκευή, 6 Ιανουαρίου 2012

Ο Μπουτάρης και η απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης


Δηλώσεις στην εφημερίδα «ο κόσμος του επενδυτή» έκανε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης για τον εορτασμό των 100 χρόνων από την απελευθέρωση της Συμπρωτεύουσας .


«Εκείνο που... ξέρω είναι ότι ο εορτασμός του 2012 πρέπει να ξεφύγει από το κλασικό μοτίβο των εθνικοαπελευθερωτικών ιαχών και να κάνει την πόλη γνωστή ανά τον κόσμο. Θεωρώ δηλαδή, πιο σημαντικό το ότι πήραμε τη διάκριση της πρωτεύουσας της νεολαίας της Ευρώπης για το 2014 ή ότι θα γίνει το μουσικό φεστιβάλ Womex στη Θεσσαλονίκη τον Οκτώβριο του 2012 από τις όποιες εορταστικές εκδηλώσεις δεν θα γίνουν, διότι δεν θα γίνουν, για την απελευθέρωση».


(σ.σ.)
Προσωπικά μόνο έκπληξη δεν μου προκαλούν οι δηλώσεις Μπουτάρη. Οι θέσεις του είναι πασίγνωστες εδώ και χρόνια. Ακόμη και προεκλογικά ποτέ δεν έκρυψε τα «πιστεύω» του. Τουρκολάγνος, εβραιόφιλος και φιλοσκοπιανός, χωρίς να πουλάει «παπατζιλίκι» ο αλκοολικός Δήμαρχος Θεσσαλονίκης. Και τώρα, που πλησιάζει η μεγάλη επέτειος των 100 χρόνων από την απελευθέρωση της πόλης, μόνο ντροπή πρέπει να αισθάνονται οι θεσσαλονικείς. Οι θεσσαλονικείς όμως, όχι ο Δήμαρχος της, αυτός ποτέ δεν κρύφθηκε πίσω από το δάκτυλο του, οι ιδέες του ανέκαθεν ήταν ανθελληνικές. Το πρόβλημα είναι οι κάτοικοι της πόλης που έκαναν της επιλογές τους εκλέγοντας τον «προοδευτικό» Μπουτάρη. Φάτε προοδευτισμό τώρα.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου