Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012

Βουλγαρία: “ Οι Βούλγαροι ιστορικοί ζητούν περισσότερη δραστηριότητα στην Μακεδονία του Αιγαίου”

Ιανουάριος 30, 2012.

Ο Βούλγαρος καθηγητής ιστορίας Γκεόργκι Ντασκάλοφ επέκρινε τις βουλγαρικές αρχές επειδή έχουν ξεχάσει τους συμπατριώτες τους που ζουν στην Μακεδονία του Αιγαίου, ενώ επικρατεί ακόμη μεγάλη προπαγάνδα,  η οποία άρχισε από το 1943.

Ενώ τα Σκόπια έχουν πυροδοτήσει το μακεδονισμό στη Μακεδονία του Αιγαίου, σήμερα υπάρχει ένα κόμμα που ιδρύθηκε από την προπαγάνδα των Σκοπίων και λέγεται ‘Ουράνιο Τόξο’ ή στην τοπική διάλεκτο ‘ΒίνοΖίτο’/ «Вино жито».

«Αξίζει να σημειωθεί ότι επικεφαλής αυτού του σκοπιανού κόμματος εκπαιδεύθηκε στο Βελιγράδι, όπου προφανώς προετοιμάζονταν για την μελλοντική πολιτική καριέρα του ως ‘Μακεδονιστής’ στην Μακεδονία του Αιγαίου.



»Την ίδια στιγμή από μια άλλη πόλη, την Έδεσσα, ένας άλλος Έλληνας πολίτης, δήλωσε ότι είναι Βούλγαρος, ο Νίκολα Στογιάνοφ, ο οποίος ήθελε να δημιουργήσει μια  Βουλγαρική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, αλλά το βουλγαρικό κράτος τον άφησε μόνο του, να κάνει μοναχικό αγώνα κατά των Ελλήνων εθνικιστών στη σύγχρονη Ελλάδα.

»Ο γραπτός Τύπος μας τον πήρε, όπως ακριβώς τον χαρακτήρισαν και τα ελληνικά ΜΜΕ, ότι είναι, δηλαδή, τρελός, εγκληματίας. Και αυτό είναι το χαρακτηριστικό στυλ τους για να θάψουν το πρόβλημα», είπε ο καθηγητής Ντασκάλοφ.

Αναφορές για το θέμα αυτό –γράφει το βουλγαρικό κείμενο- κάνουν τα σκοπιανά μέσα ενημέρωσης και όπως αναφέρει ο καθηγητής ιστορίας, μέχρι το 1989, που ήταν στα πράγματα ο Τόντορ Ζίβκοφ,  δεν τον ενδιέφερε η Μακεδονία. Αλλά, σήμερα τα πράγματα είναι διαφορετικά και οι άνθρωποι έχουν το δικαίωμα να δηλώσουν την εθνικότητά τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου