Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2012

Μπουτάρης προς Σκοπιανούς: «Έλα πάλι ρε Φίρομ!»

«Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, άτυπα Έλληνας πολιτικός, ισχυρίζεται ότι σκοπεύει να ενισχύσει τους δεσμούς με τα Σκόπια, γιατί είναι σημαντικά τα χρήματα που ρίχνουν οι Σκοπιανοί στην πόλη», γράφει σήμερα το σκοπιανό δημοσίευμα.

Και συνεχίζει:


Ο Γιάννης Μπουτάρης, Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, σε συνέντευξή του, στην εφημερίδα Καθημερινή δήλωσε ότι επιθυμεί να μπει η πόλη στα δρομολόγια των Τουρκικών Αερογραμμών και να ενταχθεί στις κινεζικές τουριστικές προσφορές.

«Οι Κινέζοι  τουριστικοί πράκτορες ενδιαφέρονται για τη Θεσσαλονίκη. Φανταστείτε  πόσο καλό θα ήταν να ενταχθεί η Θεσσαλονίκη στα κινεζικά τουριστικά πακέτα».

Η αύξηση του τουρισμού, είναι η βάση της πολιτικής του Γιάννη Μπουτάρη, ώστε να έρθουν χρήματα στην πόλη, της οποίας πόλης βρίσκεται επικεφαλής της αυτοδιοίκησης,  εδώ και έναν χρόνο.

«Η Θεσσαλονίκη είναι πόλη φτωχομάνα, συντηρητική και εσωστρεφής. Υπάρχει μια αμφιταλάντευση για τους Τούρκους, του Εβραίους και τους Σλάβους, ενώ οι επισκέπτες της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας είναι από τους καλύτερους πελάτες μας».

Η εκστρατεία για την προώθηση της Θεσσαλονίκης, ως τουριστικού προορισμού,  επεκτείνεται στην Τουρκία και το Ισραήλ.

Ο Δήμαρχος σχεδιάζει να  συνδέσει τη Θεσσαλονίκη με το Δυρράχιο της Αλβανίας, τη Νις της Σερβίας και να ενισχύσει τους δεσμούς της πόλης με τα Σκόπια. Ισχυρίζεται  ότι οι περισσότεροι τουρίστες στη Θεσσαλονίκη είναι από την FYROM και έχει προγραμματίσει συναντήσεις στα Σκόπια για την ενίσχυση των δεσμών μεταξύ των δύο πόλεων.

«Πρέπει να φέρουμε χρήματα στην πόλη και ο στόχος αυτός είναι σημαντικός» είπε στη συνέντευξή του ο Μπουτάρης, γράφει το σκοπιανό δημοσίευμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου