Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2012

Το Ίντερνετ δεν είναι πάρκινγκ παιδιών...

“Να μην παρκάρουν τα παιδιά τους στο διαδίκτυο”, κάλεσε τους γονείς, από τα Χανιά, ο προϊστάμενος της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, Μανώλης Σφακιανάκης, μιλώντας σε εκδήλωση για παιδιά σχολείων, η οποία πραγματοποιήθηκε στην Ορθόδοξο Ακαδημία Κρήτης.

Όπως τόνισε ο κ. Σφακιανάκης, η ασφάλεια και η ασφαλής πλοήγηση στο Διαδίκτυο αφορά και τους γονείς.

“Τα παιδιά πρέπει από πέντε χρονών να τα βάζεις στο Διαδίκτυο, να τα θωρακίζεις, να βάζεις ασφαλείς κανόνες πλοήγησης, έτσι ώστε να βγουν στην κοινωνία θωρακισμένα, να ξέρουν πού πατούν, και πού περπατάνε στα μονοπάτια του Διαδικτύου. Όσο πιο μικρό τόσο πιο καλά. Όχι όμως τα βάζομε στο Ίντερνετ για να τα ξεφορτωθούμε”, είπε.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, ο κ. Σφακιανάκης και αξιωματικοί της υπηρεσίας του, είχαν την ευκαιρία να έλθουν σε επαφή με παιδιά σχολείων και να μιλήσουν για τις παγίδες του Διαδικτύου.

“Εμείς λέμε ναι στο Ίντερνετ, ναι στις νέες τεχνολογίες αλλά υπό προϋποθέσεις. Εμείς είπαμε να είναι στα δίκτυα κοινωνικής δικτύωσης, αλλά από εκεί και μετά δεν πρέπει να υπάρχει η εκτροπή. Κάνε ένα προφίλ, όμως μην βάζεις προσωπικά στοιχεία, τηλέφωνα, διευθύνσεις, φωτογραφίες”, ανέφερε ο προϊστάμενος της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου