Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2012

Σκόπια: Η κυβέρνηση θα αλλάξει με αρχαίες ονομασίες τα ονόματα των πόλεων – μετά τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ


Σκόπια.

«Η κυβέρνηση η οποία ξεκίνησε με έναν πλήρη επαναπροσδιορισμό της  'μακεδονικής' ταυτότητας και του πολιτισμού, μετά από την ενδεχόμενη αποτυχία της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ, αναμένεται να προβεί στην αλλαγή των ονομασιών των πόλεων, όπως δηλώνουν πηγές προσκείμενες στην κυβέρνηση, γράφει σημερινό δημοσίευμα  των Σκοπίων.

 Και αναφέρει: 


Μία από την κυρίαρχη ονομασία που πιο συχνά αναφέρεται είναι η μετονομασία της πόλης των Σκοπίων σε Αλεξάνδρεια, όπως δήλωσε και ο Τοντόρ Πετρόφ, ο οποίος είναι προσκείμενος της κυβέρνησης.

«Ο Δήμος του Κέντρου θα πρέπει να μετονομαστεί σε Δήμο της Αλεξάνδρειας. Είναι μια ευκαιρία αυτή, αφού οι δημιουργοί του Μακεδονικού Κράτους είναι ο Φίλιππος ο Β΄ και ο Μέγας Αλέξανδρος των οποίων τα αγάλματα βρίσκονται στο Κέντρο και τονίζουν  την μητρόπολη της Μακεδονίας.

»Σημειώνεται –συνεχίζει το σκοπιανό δημοσίευμα- ότι ο Φίλιππος ο Β΄ ήταν ο πατέρας του Αλεξάνδρου του Γ΄ και ήταν νυμφευμένος με την Ολυμπιάδα. Ο Αλέξανδρος ο Γ΄ ο Μακεδών ( 356-323 π.Χ.) ήταν ο βασιλιάς της Μακεδονίας από τη δυναστεία των Αργεαδών που κυβέρνησε από το 336 π.Χ. έως το 323 π.Χ.

Ήταν ένας από τους επιτυχημένους κυβερνήτες της ιστορίας της ανθρωπότητας. Ο Αλέξανδρος κατέκτησε την Περσική Αυτοκρατορία, συμπεριλαμβανομένης της Ανατολίας, της Συρίας, της Αιγύπτου και της Μεσοποταμίας και επέκτεινε τα όρια του βασιλείου της Μακεδονίας μέχρι το Αφγανιστάν και την Ινδία.

Εμπνευσμένος από την ιδέα της δημιουργίας ενός ‘παγκόσμιου κράτους’ ο Αλέξανδρος κατέκτησε τον κόσμο σεβόμενος τον πολιτισμό του κάθε κράτους και επιβάλλοντας το μακεδονικό στρατό στη διοίκηση», λέει ο Τοντόρ Πετρόφ, ο οποίος αποτελεί  της άκρας δεξιάς του κόμματος του DPMNE (του Γκρούεφσκι). Είναι ο πρόεδρος της СМК (παγκόσμιου κογκρέσου των Σλάβων) και απασχολείται σε έναν από τους δήμους των Σκοπίων.

Ανεπίσημες πηγές προσκείμενες στην κυβέρνηση, υποστηρίζουν ότι μια τέτοια στρατηγική  είναι έτοιμη, αν η σύνοδος κορυφής του ΝΑΤΟ θα είναι ανεπιτυχής και το αρχαίο μείγμα είναι έτοιμο να τοποθετηθεί στην πρόσοψη της κυβέρνησης.

Αυτή είναι μια πολιτική που προσδίδει ατού στο κυβερνητικό σχήμα, αφού αυτή η κυβέρνηση μέρα με τη μέρα χάνει σταθερά ψηφοφόρους σε πολλές πόλεις της χώρας, οι οποίες κυριαρχούνται από μεσαία εισοδήματα και είναι δυσαρεστημένοι από τη συνεχόμενη φτώχια και την κακή κατάσταση της ζωής, όπως για παράδειγμα είναι η πόλη των Σκοπίων και το Μοναστήρι/Μπίτολα και μια σειρά δήμων της περιοχής των Σκοπίων, ιδίως στο δημοτικό κέντρο , όπου τις τελευταίες εκλογές η κυβέρνηση υπέστη συνολική κατάρρευση.

Ανάλογες ανακοινώσει είχανε γίνει πριν από τη σύνοδο κορυφής του Βουκουρεστίου. 

Τότε, μετά το μπλοκάρισμα της Ελλάδας,  η κυβέρνηση προέβη σε αλλαγές στις ονομασίες του αεροδρομίου, των δρόμων και των νοσοκομείων.

Αναλυτές πιστεύουν ότι αυτές οι αλλαγές θα μπορούσαν να γίνουν μετά από την ένταξη της χώρας στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ, γιατί τώρα στερείται  η χώρα από τα ευρωπαϊκά χρήματα.

Άλλοι αναλυτές πιστεύουν ότι όλες αυτές οι ενέργειες δηλώνουν  ένα νέο ορισμό του ‘μακεδονικού’ έθνους και κράτους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου