Κυριακή, 11 Δεκεμβρίου 2011

Ποιοι "τρέμουν" την έκδοση του στρατιωτικού γιατρού με τα πλαστά πιστοποιητικά;

Η σύλληψη του στρατιωτικού γιατρού που για χρόνια έδινε πλαστά πιστοποιητικά σε καλλιτέχνες για να απαλλαγούν από τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις,θα πρέπει να έχει προκαλέσει πανικό σε πολλούς σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.
Γιατί ο γιατρός δεν ήταν ο “εγκέφαλος” της υπόθεσης,αλλά το χρήσιμο και απραίτητο “χειρουργικό εργαλείο” χωρίς το οποίο δεν θα μπορούσε να στηθεί η μηχανή παραγωγής πλαστών πιστοποιητικών. Υπάρχουν πολλοί που ανησυχούν,ότη σύλληψή του στη Νότιο Αφρική ,όπου είχε διαφύγει από το 2005 θα οδηγήσει στην αποκάλυψη του ρόλου τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες που υπήρχαν από την αποκάλυψη του κυκλώματος εμπλεκόμενοι φέρονται να είναι τουλάχιστον δύο αξιωματικοί,τέσσερις δικηγόροι που φαίνεται να είχαν πρωταγωνιστικό ρόλο,τρεις γιατροί και βέβαια πολλοί άνθρωποι του θεάματος.

Πως δούλευε η “μηχανή”


Το κύκλωμα που αποκαλύφθηκε το 2004,είχε όπως φαίνεται έδρα τη Θεσσαλονίκη.Εκεί φαίνεται ότι έγινε η σύλληψη της ιδέας από απόστρατο που είχε σχέση με στρατιωτικές αρχές στην Αθήνα.Ο απόστρατος μαζί με δικηγόρο της Θεσσαλονίκης ο οποίος είχε πρόσβαση στο καλλιτεχνικό χώρο,εντόπισαν τον στρατιωτικό γιατρό που συνελήφθη χθες στη Νότια Αφρική. Στέλεχος του νοσοκομείου ΝΙΜΙΤΣ, ο γιατρός αποδείχτηκε το πολύτιμο εργαλείο που αναζητούσαν.

Το κόλπο ήταν απλό.Πελατεία υπήρχε άφθονη.Και μετά από τις δυο,τρεις περιπτώσεις καλλιτεχνών που κατόρθωσαν είτε να πάρουν αναβολή ,είτε να απαλλαγούν οριστικά από το στρατό, δημιουργήθηκε...λίστα αναμονής. Οι καλλιτέχνες πήγαιναν συστημενοι στο γιατρό ο οποίος και τους παρείχε πιστοποιητικά για ασθένειες που δεν είχαν ,αλλά που τους γλίτωναν από το στρατό!

Στη συνέχεια παρουσιάζονταν σε επιτροπές απαλλαγών και έπαιρναν “νόμιμα” την απαλλαγή.Μόνο τη περίοδο 1997-2004 απαλλάχθηκαν μ’ αυτό το τρόπο πάνω από 50! Το κόστος; Πολλά ακούστηκαν για τα τιμολόγια.Κάποιος είπε ότι ορισμένοι πλήρωσαν ακόμη και 35 εκατομμύρια δρχ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου