Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2011

Oι γονείς αγνοούν ότι σήμερα κάνουν μάθημα στα παιδιά τους εκπαιδευτικοί πλαστογράφοι, διακινητές παιδικής πορνογραφίας κλπ

Το esos δημοσιεύει περιπτώσεις εκπαιδευτικών που έχουν παρανομήσει , αλλά συνεχίζουν να κάνουν μάθημα στις τάξεις , αφού το υπουργείο Παιδείας τους έχει επιβάλει μικρές τιμωρίες. Κι όμως οι γονείς αγνοούν ποιοι είναι αυτοί οι εκπαιδευτικοί.


Τα τελευταία «κρούσματα» πλαστογραφιών πτυχίων,και μια σειρά άλλων παρανομιών από λειτουργούς-εκπαιδευτικούς επαναφέρει την απαίτηση της κοινωνίας να δημοσιοποιούνται τα ονόματα αμέσως και όχι να καλύπτονται από το υπ. Παιδείας, όπως έχουμε συνηθίσει μέχρι σήμερα.
Η υπουργός Παιδείας Αννα Διαμαντοπούλου μαζί με τη σημερινή εντολή για άμεση αντιμετώπιση των περιστατικών επίορκων εκπαιδευτικών θα πρέπει να εκδώσει μια δεύτερη απόφαση με την οποία να δημοσκοπούνται τα ονόματα των εκπαιδευτικών που εμπλέκονται σε παράνομες πράξεις , όπως πλαστογραφία, ναρκωτικά, παιδική πορνογραφία κλπ.

Δυστυχώς κανείς υπουργός δεν το έπραξε μέχρι σήμερα , ούτε μπήκε στον κόπο να κάνει ένα ερώτημα στην Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων ή να απευθύνει σχετικό αίτημα στον εισαγγελέα.


Η Α. Διαμαντοπούλου είναι η πρώτη υπουργός Παιδείας που ανοίγει ζητήματα κάθαρσης και από τη σημερινή της οργή στο γραφείο της φαίνεται πως είναι αποφασιμένη να βάλει το "μαχαίρι" στο "κόκαλο".
Ενδεικτικά το esos αναφέρει χαρακτηριστικές περιπτώσεις ατιμωρησίας εκπαιδευτικών από τις πολλές αποφάσεις που έχουν εκδοθεί από τα αρμόδια πειθαρχικά όργανα , οι οποίοια παρά το ότι έχουν διαπράξει σοβαρά παραπτώματα εξακολουθούν να διδάσκουν στα παιδιά μας. Το γεγονός που πρέπει να προβληματίσει άμεσα την υπουργό Αννα Διαμαντοπούλου η οποία θα πρέπει να βάλει το ¨μαχαίρι» στο κόκαλο κάτι που έχει αποδείξει με τα πλαστά πτυχία που κατέθεσαν εκπαιδευτικοί για να γίνουν Διευθυντές Σχολείων και Σχολικοί Σύμβουλοι.


ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΑΓΝΟΟΥΝ ΠΟΙΟΙ ΚΑΝΟΥΝ ΜΑΘΗΜΑ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ
1. Γυμναστής μαγνητοσκοπούσε μαθητές στα αποδυτήρια
Ποινή της προσωρινής παύσης έξι (6) μηνών με πλήρη στέρηση αποδοχών επιβλήθηκε σε εκπαιδευτικό ο οποίος παραπέμφθηκε για τα πειθαρχικά παραπτώματα της χαρακτηριστικώς αναξιοπρεπούς για υπάλληλο διαγωγή εντός υπηρεσίας, της παράβασης καθήκοντος κατά τον Ποινικό Κώδικα ή άλλους ειδικούς ποινικούς νόμους. Η πειθαρχική δίωξη του εγκαλούμενου ασκήθηκε μετά την ασκηθείσα ποινική δίωξη σε βάρος του καθόσον:

Από την 25-10-2008 έως την 25-11-2008 με περισσότερες από μία πράξεις, που συνιστούν εξακολούθηση του ίδιου εγκλήματος μαγνητοσκοπούσε με τη χρήση του κινητού του τηλεφώνου μαθητές, κατά την ώρα που άλλαζαν ενδυμασία στο χώρο των αποδυτηρίων του γυμναστηρίου του Γυμνάσιου, στο οποίο εργαζόταν ως Καθηγητής Φυσικής Αγωγής, Από την 24-10-2008 και την 25-11-2008 με πρόθεση παρήγαγε και απέκτησε ή κατείχε υλικό παιδικής πορνογραφίας, καθώς αποτύπωσε ηλεκτρονικά το σώμα ή μέρος του σώματος ανηλίκου, χρησιμοποιώντας το κινητό του τηλέφωνο, που είχε τοποθετήσει εντός τσάντας φαρμακευτικού υλικού, στην οποία είχε δημιουργήσει μικρή οπή. Βιντεοσκοπούσε ανήλικες μαθήτριες του γυμνασίου την ώρα που άλλαζαν την ενδυμασία τους στα αποδυτήρια του γυμναστηρίου του σχολείου.


2. Παιδική πορνογραφία .
Ποινή της προσωρινής παύσης 6 μηνών με πλήρη στέρηση αποδοχών επιβλήθηκε σε εκπαιδευτικό ο οποίος παραπέμφθηκε για το πειθαρχικό παράπτωμα της χαρακτηριστικώς αναξιοπρεπούς για υπάλληλο διαγωγής εντός υπηρεσίας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου