Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2011

Στον Ειρηνικό κατέπεσε ο δορυφόρος

Στον Ειρηνικό κατέπεσε ο δορυφόροςΣτον Ειρηνικό κατέληξε πιθανότατα ο έξι τόνων δορυφόρος της NASA που μπήκε στην γήινη ατμόσφαιρα τα ξημερώματα του Σαββάτου.

Ωστόσο οι αμερικανοί αξιωματούχοι, 8 ώρες μετά την συντριβή του δεν έχουν ακόμη ανακοινώσει το ακριβές σημείο της πτώσης του.
Ο δορυφόρος που είχε μέγεθος λεωφορείου, διείσδυσε στην ατμόσφαιρα της γης πάνω από τον Ειρηνικό ωκεανό σύμφωνα με τη NASA και την αμερικανική Πολεμική Αεροπορία, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τα συντρίμμια του έπεσαν εξ ολοκλήρου στο νερό.
Η αδυναμία επακριβούς εντοπισμού του σημείου συντριβής οφείλεται στο ότι ο δορυφόρος είναι ηλικίας 20 ετών και είχε κατασκευαστεί με τα τότε πρωτόκολλα ασφάλειας, γεγονός που σημαίνει ότι η NASA δεν μπορούσε να υπολογίσει ούτε πότε ακριβώς θα εισερχόταν στη Γη, ούτε την πορεία που θα διαγράψει.
Την Πέμπτη, οι ιταλικές αρχές είχαν συμβουλεύσει τους κατοίκους πέντε επαρχιών στον βορρά να προτιμήσουν να παραμείνουν εντός των σπιτιών τους, επισημαίνοντας είναι πιο ασφαλείς στα κτίρια από την ύπαιθρο και κυρίως στους χαμηλότερους ορόφους..

Οι πιθανότητες να πληγεί η Ιταλία (αρχικά 1,5%) αναθεωρήθηκαν και οι αξιωματούχοι ξαναέβαλαν τη βόρεια Αμερική στις πιθανές περιοχές πτώσης του δορυφόρου.

Το μεγαλύτερο μέρος του δορυφόρου αναμένεται ότι έχει καεί κατά την είσοδό του στην ατμόσφαιρα, αλλά λόγω του μεγέθους του, ορισμένα τμήματα υπολογίζεται ότι έφτασαν στην επιφάνεια της γης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου