Σάββατο 23 Ιουλίου 2011

Κομοτηνή: Συναγερμός για τη δημόσια υγεία από φωτιά σε βιομηχανία

Μέτρα για την προστασία του τοπικού πληθυσμού, λόγω του νέφους που εκλύθηκε από την καύση πρώτων υλών, στη μεγάλη πυρκαγιά εργοστασίου στη ΒΙ.ΠΕ. Κομοτηνής, από το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης.

Ειδικότερα σε ακτίνα 10 χιλιομέτρων ενημερώθηκαν οι κάτοικοι, οι ευπαθείς ομάδες, δηλαδή ηλικιωμένοι, βρέφη, άτομα με αναπνευστικά προβλήματα, ότι θα πρέπει να παραμείνουν μέσα στα σπίτια τους και με τα παράθυρα κλειστά.

Τονίζεται επίσης πως τα νωπά λαχανικά των περιοχών που καλύπτει το νέφος θα πρέπει να πλένονται πολύ καλά τις επόμενες μέρες, ενώ τα ζώα των κτηνοτροφικών μονάδων της ίδιας περιοχής θα πρέπει να παραμείνουν σταβλισμένα και μέχρι νεοτέρας να τους δίνεται ξηρά τροφή.

Τα μέτρα κρίθηκε αναγκαίο να ληφθούν ύστερα από επικοινωνία του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας της περιφέρειας ΑΜΘ με τον επιθεωρητή περιβάλλοντος του ΥΠΕΚΑ.

Σημειώνεται πως από τη μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι στο εργοστάσιο παραγωγής εύκαμπτων υλικών συσκευασίας, “Alfabetaroto,” υπήρξε και ένας τραυματίας ο οποίος διακομίστηκε αεροπορικώς το βράδυ στο Θριάσιο Νοσοκομείο της Αθήνας. Το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων δυσχέραιναν τα εύφλεκτα υλικά που βρισκόταν στις εγκαταστάσεις της μονάδας.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο περιφερειακός διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας ΑΜΘ, Βασίλης Παυλακάκης, η φωτιά έχει τεθεί υπό μερικό έλεγχο, το κυρίως κτίριο της μονάδας έχει καταστραφεί ολοσχερώς, ενώ έχει αποσοβηθεί και ο κίνδυνος επέκτασής της πυρκαγιάς σε γειτονικά εργοστάσια.

Για την κατάσβεση της φωτιάς, βρίσκονται στο χώρο 16 οχήματα με 40 πυροσβέστες, που έχουν συνδράμει από όλες τις υπηρεσίες της Αν. Μακεδονίας και Θράκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου