Τρίτη 28 Ιουνίου 2011

Χωρίς γιατρό το Περιφερειακό Ιατρείο Πτολεμαΐδας

Χωρίς γιατρό το Περιφερειακό Ιατρείο Πτολεμαΐδας
Ούτε φάρμακα δεν μπορούν να γράψουν πλέον οι ασφαλισμένοι του ΟΓΑ στην Πτολεμαΐδα, καθώς χωρίς γιατρό έχει μείνει από την περασμένη εβδομάδα το περιφερειακό Ιατρείο Πτολεμαΐδας.
Το υγειονομικό ιατρείο είχε δύο γιατρούς, πριν ένα μήνα όμως παραιτήθηκε ο ένας, ενώ στο μεταξύ έληξε την Παρασκευή η σύμβαση του δεύτερου γιατρού, με αποτέλεσμα οι ασφαλισμένοι, ηλικιωμένοι στην πλειοψηφία τους, που απευθύνονται στο ιατρείο να φεύγουν άπρακτοι, αφού η απάντηση που παίρνουν είναι ότι δεν υπάρχει γιατρός.
Σε επικοινωνία που είχε ο «Π» με την προϊσταμένη του Κέντρου Υγείας Σιάτιστας στην οποία υπάγεται το περιφερειακό ιατρείο Πτολεμαΐδας, Ερμιόνη Χριστοδούλου, δήλωσε ότι προκηρύσσεται η θέση, παραδέχθηκε ωστόσο ότι πρόκειται για χρονοβόρα διαδικασία, που ίσως πάρει μέχρι τον Σεπτέμβριο. «Όταν εκκενώνεται ένα αγροτικό ιατρείο δεν μπορούμε να προβλέψουμε πότε ακριβώς θα καλυφθεί η θέση, γιατί υπάρχει μια χρονοβόρα διαδικασία», ανέφερε.
Επισήμανε όμως ότι εξέτασε πως μπορεί να καλυφθούν οι ανάγκες του ιατρείου με την απόσπαση κάποιου αγροτικού γιατρό της περιοχής, όπως έχει υποχρέωση, και ως εκ τούτου το ιατρείο θα καλύπτεται μόνο Τετάρτη και Παρασκευή από την αγροτική γιατρό της Βλάστης και πρόσθεσε ότι ταυτόχρονα εξετάζεται και το ενδεχόμενο να παρίσταται γιατρός και μία τρίτη ημέρα της εβδομάδας.

Ρόη ΒΑΣΒΑΤΕΚΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου