Δευτέρα 20 Ιουνίου 2011

Το πρώτο βραβείο απέσπασε η ρομποτική ομάδα Πτολεμαΐδας

ΓΙΑ ΤΡΙΤΗ ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΗ ΧΡΟΝΙΑ, ΣΤΟΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗΣ


Στην κατηγορία Λυκείου και το δεύτερο βραβείο στην κατηγορία Δημοτικού Σχολείου

Το πρώτο βραβείο απέσπασε η ρομποτική ομάδα Πτολεμαΐδας
Βραβείο για τρίτη συνεχόμενη χρονιά κέρδισαν μαθητές της Πτολεμαΐδας, στον 3ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής W.R.O. που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Ιουνίου στη Βάρη Αττικής και τελούσε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και της Πανελλήνιας Ένωσης Καθηγητών Πληροφορικής.
Η ρομποτική ομάδα Πτολεμαΐδας απέσπασε το πρώτο βραβείο στην κατηγορία Λυκείου και το δεύτερο βραβείο στην κατηγορία Δημοτικού Σχολείου.
Ιδιαίτερο στοιχείο της φετινής διοργάνωσης, σύμφωνα με τα λεγόμενα των εκπαιδευτικών που συνόδευσαν την ομάδα, ήταν η αύξηση των συμμετοχών σε σχέση με την περυσινή χρονιά, παρά τις δυσμενείς οικονομικές συγκυρίες και η συμμετοχή μαθητών και από τις πόλεις του Αμυνταίου, της Κοζάνης και της Φλώρινας. Μάλιστα μαθητές Δημοτικού του Αμυνταίου κατέκτησαν το πρώτο βραβείο στην κατηγορία του Δημοτικού.
Την μεγάλη ικανοποίησή τους για την επιτυχία τους εξέφρασαν μαθητές και εκπαιδευτικοί, αφού η ομάδα των μαθητριών του 3ου Λυκείου της Πτολεμαΐδας που κατέκτησε το πρώτο βραβείο, όπως την περσινή χρονιά έτσι και φέτος, θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην Ολυμπιάδα Ρομποτικής που θα φιλοξενηθεί από 18-20 Νοεμβρίου στο Άμπου Ντάμπι στα Ενωμένα Αραβικά Εμιράτα.
«Είμαστε πολύ χαρούμενοι για τα παιδιά μας που πέτυχαν πανελλήνιες διακρίσεις στον 3ο διαγωνισμό εκπαιδευτικής Ρομποτικής», δήλωσε ο εκπαιδευτικός του 2ου ΕΠΑ.Λ. Πτολεμαΐδας, Χαράλαμπος Ζαραφίδης Χαράλαμπος, επισημαίνοντας ότι αίσθηση έκανε και στην ανοιχτή κατηγορία και η ομάδα του εκπαιδευτικού ΕΠΑΛ Βασίλη Χατζησάββα.
Σημείωσε ωστόσο ότι μετά τη διάκριση η Ρομποτική Ομάδα Πτολεμαΐδας έχει αρχίσει την αναζήτηση χορηγών προκειμένου να καλυφθούν τα έξοδα για την μετάβασή της στη διεθνή Ολυμπιάδα Ρομποτικής που θα διενεργηθεί το Νοέμβριο στο Άμπου Ντάμπι, ενώ δεν παρέλειψε να επισημάνει ότι φέτος η ρομποτική ομάδα πλαισιώθηκε και με νέους εκπαιδευτικούς, αλλά και πως η επιτυχία της ρομποτικής ομάδας του Αμυνταίου οφείλεται στο δάνειο τεχνογνωσίας που έγινε από την εδώ ρομποτική ομάδα.
Τη χαρά του για τη νέα επιτυχία των μαθητών της Πτολεμαΐδας εξέφρασε και ο εκπαιδευτικός Βασίλης Χατζησάββας, ιδιαίτερα επειδή στο διαγωνισμό συμμετείχαν πολλά ιδιωτικά σχολεία που έχουν τα μέσα που δεν διαθέτουν τα δημόσια σχολεία, καθώς επίσης και τη χαρά του για το γεγονός ότι οι μαθητές του Αμυνταίου που κέρδισαν την πρώτη θέση εκπαιδεύτηκαν από συναδέλφους τους της ρομποτικής ομάδας Πτολεμαΐδας.
Οι εκπαιδευτικοί δεν παρέλειψαν να ευχαριστήσουν δημόσια τους φορείς που τους εμπιστεύτηκαν και έγιναν χορηγοί της προσπάθειας τους, και συγκεκριμένα την Δήμαρχο Εορδαίας κ. Βρυζίδου Παρασκευή, τον αντιδήμαρχο κ. Γιάννη Ασπράγκαθο και την Ένωση Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης Εορδαίας, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι θα συνεχίσουν να είναι αρωγοί και στις επόμενες προσπάθειές τους.
Την αισιοδοξία ότι θα καταφέρουν να κερδίσουν μια καλή θέση και στην Ολυμπιάδα ρομποτικής στο Ντουμπάι, εξέφρασαν οι μαθήτριες Λυκείου που πέτυχαν το πρώτο πανελλήνιο βραβείο και θα εκπροσωπήσουν τη χώρα μας στη διεθνή Ολυμπιάδα. Ενώ όπως δήλωσε η Ειρήνη Κοκκινίδου, δεν δυσκολεύτηκαν να κερδίσουν το πρώτο βραβείο στον πανελλήνιο διαγωνισμό αφού ήταν η μόνη ομάδα που κατάφερε να τερματίσει.
Χωρίς δυσκολία απέσπασε το δεύτερο βραβείο και η ομάδα του Δημοτικού, σύμφωνα με την μαθήτρια του 9ου Δημοτικού Σχολείου Κυριακή Ζαραφίδου, αφού είχαν την εμπειρία της περσινής συμμετοχής τους και στη διεθνή Ολυμπιάδα.
Αναλυτικά τα αποτελέσματα έχων ως εξής:
1η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΔΙΑΚΡΙΣΗ στην κατηγορία του Λυκείου, με τις μαθήτριες Γκέρτση Αφροδίτη, Ζαραφίδου Αναστασία και Κοκκινίδου Ειρήνη της Α’ τάξης του 3ου Γενικού Λυκείου Πτολεμαΐδας, με ρομπότ που αφορούσε την ανακύκλωση (ταξινόμηση υλικών κατά μέγεθος και κατά χρώμα σε κάδους ανακύκλωσης).
2η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΔΙΑΚΡΙΣΗ στην κατηγορία του Δημοτικού με τους μαθητές Ζαραφίδου Κυριακή, Κοκκινίδη Τηλέμαχο και Τσαχουρίδη Νίκο της ΣΤ’ τάξης του 9ου Δημοτικού Πτολεμαΐδας, οι παρουσίασαν ένα ρομποτικό λαβύρινθο.
Την ομάδα εκπαιδευτικής ρομποτικής στήριξαν το Κέντρο Πληροφορικής και Νέων Τεχνολογιών 1ου Γραφείο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Κοζάνης και εκπαιδευτικοί – προπονητές: Ζαραφίδης Κ. Χαράλαμπος, Εκπαιδευτικός 2ου ΕΠΑ.Λ. Πτολεμαΐδας, Παπαγεωργιάδου Η. Σοφία, Εκπαιδευτικός 2ου Γυμνασίου Πτολεμαΐδας, Υπεύθυνη Κε.Πλη.Νε.Τ. Πτολεμαΐδας και Χατζησάββας Απ. Βασίλης, Εκπαιδευτικός 1ου ΕΠΑ.Λ. Πτολεμαΐδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου