Παρασκευή 27 Μαΐου 2011

Απροσπέλαστα εμπόδια στο δρόμο των ΑμεΑ....



Την παρέμβαση του εισαγγελέα για τα τραπεζοκαθίσμαστα στους πεζοδρόμους θα ζητήσουν τα ΑμεΑ.
«Να μην πληρώσουν τα σπασμένα των καταστηματαρχών τα Άτομα με Αναπηρία» ζητά ο νομαρχιακός σύλλογος ΑμεΑ Κοζάνης, αφού με το που ...καλοκαίριασε ήδη τα τραπεζοκαθίσματα έχουν ξεφυτρώσει στους πεζοδρόμους σε Κοζάνη και Πτολεμαϊδα, κλείνοντας τις διόδους διέλευσης για τα αναπηρικά αμαξίδια.

«Είμαστε φυλακισμένοι μέσα στα ίδια τα σπίτια. Έχει καλοκαιριάσει και οι καταστηματάρχες έχουν τρεις μήνες στη διάθεσή τους να βγάλουν τα «σπασμένα», αλλά και εμείς έχουμε αυτούς τους τρεις μήνες στη διάθεσή μας για να βγούμε από τα σπίτια μας» δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του συλλόγου Μιχάλης Μίγγος.
Το φαινόμενο της ανάπτυξης των τραπεζοκαθισμάτων στους πεζοδρόμους, συμβαίνει κάθε χρόνο αυτή την περίοδο με τους ιδιοκτήτες καφετεριών να καταλαμβάνουν αυθαίρετα πολλές φορές τους κοινόχρηστους χώρους, αφού τοποθετούν καρέκλες και τραπέζια εκτός των ορίων που έχει θέσει η δημοτική αστυνομία, καθιστώντας αδύνατη τη διέλευση αναπηρικού αμαξιδίου. Ειδικά δε, όταν οι βάρδιες των δημοτικών αστυνομικών τελειώνουν, τότε επικρατεί ο «νόμος της νύχτας» και τα στενά με τις καφετέριες Κοζάνης και Πτολεμαϊδας γίνονται απροσπέλαστα για τα ΑμεΑ.
«Ειδικά σε μερικά στενά της Κοζάνης υπάρχει μεγάλο πρόβλημα με τα τραπεζοκαθίσματα το ίδιο και σε Πτολεμαϊδα. Με δυο καθίσματα παραπάνω δεν κερδίζουν τίποτα οι καταστηματάρχες, ίσα ίσα χάνουν εμάς που είμαστε καλοί πελάτες γιατί ποτέ δεν μπορούμε να κινηθούμε μόνοι μας και έχουμε παρέα. Δεν ζητάμε τα 2,5 μέτρα διάδρομο που ορίζει ο νόμος, ζητάμε όσο χρειάζεται για να περνάμε, δηλαδή 1,2 μέτρα! Τόσο δύσκολο είναι πια;» δηλώνει αγανακτισμένος ο πρόεδρος του νομαρχιακού συλλόγου ΑμεΑ Κοζάνης.
Ο κ. Μίγγος κάλεσε τα αρμόδια όργανα ελέγχου να κάνουν τη δουλειά τους και αυτό που ορίζει η νομοθεσία. Επέκρινε τη δημοτική αστυνομία Πτολεμαϊδας για πλημμελή αστυνόμευση και ευχαρίστησε την επιτροπή διαβούλευσης Εορδαίας, η οποία αποφάσισε ομόφωνα στην τελευταία της συνεδρίαση πως θα βάλει μια τάξη στα θέματα των τραπεζοκαθισμάτων, αναπηρικών θέσεων στάθμευσης και ραμπών στα πεζοδρόμια.
«Είμαστε στη διάθεση του καθένα να συζητήσουμε και τους υποδείξουμε τι πρέπει να κάνουν και να έρθουμε έστω σε μια συμφωνία» δήλωσε ο κ. Μίγγος, ο οποίος πρόσθεσε πως αν μέχρι τις 30 Ιουνίου δεν βρεθεί λύση στα προβλήματά τους τότε θα ζητήσουν την παρέμβαση του εισαγγελέα.
Σωκράτης Μουτίδης – http://www.kozani.tv/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου