Τετάρτη 11 Μαΐου 2011

Διασωληνωμένος μεταφέρθηκε στην Εντατική ο 30χρονος διαδηλωτής - Κρίσιμα τα επόμενα 24ωρα


 


Σε κρίσιμη κατάσταση με επισκληρίδιο αιμάτωμα στο κρανίο, μεταφέρθηκε άνδρας ηλικίας περίπου 30 ετών ο οποίος τραυματίστηκε κατά την πορεία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ. Σύμφωνα με γιατρό του Γενικού Κρατικού Νίκαιας που μίλησε στο Newsit, ο άνδρας υποβλήθηκε σε αξονική τομογραφία και εισήχθη αμέσως στο χειρουργείο αφού κινδυνεύει άμεσα η ζωή του. 'Οπως εξήγησε το χτύπημα είναι τέτοιο που απειλούνται ζωτικές λειτουργίες του εγκεφάλου.

Το χειρουργείο λίγο πριν τις 19:00 τελείωσε και σύμφωνα με τον γιατρό σταμάτησε η αιμορραγία και μεταφέρθηκε σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας όπου βρίσκεται διασωληνωμένος. Προς το παρόν το ευχάριστο είναι ότι σταμάτησε η αιμορραγία αλλά τα επόμενα 24ωρα είναι κρίσιμα και οι γιατροί είναι επιφυλαχτικοί στις δηλώσεις τους.

Για άγριο ξύλο από την πλευρά της αστυνομίας κάνουν λόγο οι διαδηλωτές.

Όπως δήλωσε στο Newsit o φοιτητής της ιατρικής Θανάσης Σαράντης που είδε τα επεισόδια "σήμερα χωρίς πραγματικά καμία αιτία υπήρξε επίθεση των ΜΑΤ στο Σύνταγμα σε μπλοκ φοιτητών και εργαζομένων. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα μέσα από τη ρίψη χημικών και την άσκηση φυσικής βίας από την πλευρά των ΜΑΤ να δημιουργηθεί πολύ μεγάλη σύγχυση και να σπάσει η πορεία. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα τον βαρύτατο τραυματισμό διαδηλωτή ο οποίος αυτή τη στιγμή χειρουργείται, είναι σε πολύ άσχημη κατάσταση και είναι 30 χρονών. Αυτό έγινε προς το τέλος της πορείας, εγώ βρισκόμουν ενδιάμεσα στα φοιτητικά μπλοκ και η επίθεση έγινε στο τελευταίο μπλοκ. Εγώ είδα ωμή βία, διαδηλωτές στο δρόμο να χτυπιούνται από τα ΜΑΤ και πολλά δακρυγόνα. Προφανώς με κάτι το χτύπησαν το συγκεκριμένο παλληκάρι, τόσο σοβαρό χτύπημα δεν προκαλείται από πτώση. Τέτοιου τύπου κακώσεις γίνονται με ενεργητικό τρόπο'.

Ακούστε τι δήλωσε στο Newsit ο διαδηλωτής, αυτόπτης μάρτυρας των επεισοδίων:


Σύμφωνα με το Γενικο Κρατικό της Νίκαιας επίσημα έχουν μεταφερθεί 7 άτομα στο νοσοκομείο. 'Ομως όπως μας εξήγησαν πηγές του νοσοκομείου υπάρχουν κι άλλοι που έχουν πάει από μόνοι τους εκεί γιατί ένιωσαν δυσφορία από τα δακρυγόνα και γενικότερα τα χημικά. Αλλωστε το νοσοκομείο αυτό είναι το μόνο που εφημερεύει σήμερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου