Πέμπτη 5 Μαΐου 2011

Ένας απλός και εύκολος τρόπος να σωθούμε πραγματικά.

Γράφει ο 29-26
Ερώτηση : Υπάρχει τρόπος να σωθεί η Ελλάδα μέσα σε μια εβδομάδα; 
Απάντηση : Φυσικά!
Ερώτηση : Και γιατί δεν το κάνουμε;
Απάντηση : ……………………………!!!
Ας υποθέσουμε ότι η κυβέρνηση (όχι η σημερινή φυσικά) αποφασίζει να ανοίξει τους τραπεζικούς λογαριασμούς όλων των δημοσίων υπαλλήλων του Ελληνικού κράτους έτοιμη να:
1ον κατάσχει άμεσα όλα τα χρήματα που δεν δικαιολογούνται από τις φορολογικές δηλώσεις (μίζες, φακελάκια κλπ) και
2ον  να απολύσει τους επίορκους υπαλλήλους.
Με μία τελείως συντηρητική λογική ας υποθέσουμε ότι το 15% των Δ.Υ είναι διεφθαρμένο και διαθέτει μετρητά πέραν του λογικού ορίου. Έτσι φτάνουμε στον
Αριθμό δημοσίων υπαλλήλων που
αποχωρούν άμεσα από το δημόσιο
λόγω διαφθοράς :                               700.000 Χ 15% = 105.000 άνθρωποι.
Η δεύτερη και πολύ συγκρατημένη υπόθεση είναι ότι ο κάθε επίορκος υπάλληλος διαθέτει στην τράπεζα κατά μέσο όρο 1 εκ. ευρώ, που θυμίζουμε κατάσχεται άμεσα (αρκετοί έχουν πολλά εκατομμύρια αλλά ας είμαστε συντηρητικοί). Έτσι έχουμε :
Συνολικό ποσό κατάσχεσης από
την διαφθορά δημοσίων υπαλλήλων :  105.000 Χ 1.000.000€ = 105 δισεκατομμύρια
Αποτέλεσμα – Ανακεφαλαίωση :
Το μισθολογικό κόστος μειώνεται τουλάχιστον κατά 25% λαμβάνοντας υπόψη ότι οι διεφθαρμένοι υπάλληλοι είναι συνήθως και υψηλόβαθμοι – υψηλόμισθοι. Η τρόικα πλέει σε πελάγη ευτυχίας.
Το κατασχεθέν ποσό αποπληρώνει παλιό χρέος. Το επαναγοράζει στο 70 % της αξίας του (με σημερινές τιμές διαπραγμάτευσης) δηλ εξαγοράζει 150 δις ευρώ. Το ποσοστό χρέους ξαναγυρίζει στο επίπεδο του 88% του ΑΕΠ, όσο έχει περίπου και η Γαλλία. Οι αγορές ενθουσιασμένες είναι πρόθυμες να μας δανείσουν με επιτόκιο χαμηλότερο της Γερμανίας. Τα σπρέντ πλέον υπολογίζονται με βάση το ελληνικό επιτόκιο.
Απελευθερώνονται κεφάλαια που οδεύουν στο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων. Η γραφειοκρατία έχει δεχτεί ένα ισχυρό πλήγμα καθώς ο φόβος φυλάει τα έρημα. Πλήθος επενδυτών καταφθάνει στην χώρα έτοιμο να εκμεταλλευτεί τις απεριόριστες δυνατότητες της σε ένα υγιές περιβάλλον.
Η ανεργία μηδενίζεται. Οι ρυθμοί ανάπτυξης φτάνουν αυτούς της Κίνας η οποία παρεπιπτόντως παρακαλάει να δεχτούμε τα λεφτά της. Εμείς λυγίζουμε μετά από πολύ σκέψη…
………………………………………………………………………………………………………………………….
Υ.Γ Ας ξαναδούμε όμως τις παραπάνω ερωτήσεις :
Ερώτηση : Υπάρχει τρόπος να σωθεί η Ελλάδα μέσα σε μια εβδομάδα; 
Απάντηση : Φυσικά!
Ερώτηση : Και γιατί δεν το κάνουμε;
Απάντηση : Σκέψου από τους 105.000 υπαλλήλους που θα απολύσουμε, πόσους ψήφους θα χάσουμε! Άστο για αργότερα……(Κάντο όπως ο Καραμανλής!!!)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου