Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2011

Να πως βλέπουν οι Σκοπιανοί την Ελλάδα! (video)

Προκλητικό το λιγότερο, θα μπορούσε να χαρακτηριστεί το σενάριο της νέας ταινίας που ετοιμάζουν οι Σκοπιανοί.Ο Τόντορ Πετρόφ, πρόεδρος της οργάνωσης "Παγκόσμιο Μακεδνικό Κογκρέσο" και κολλητός του πρωθυπουργού Γκρουέφκσι, ετοιμάζει μία ταινία με αρρωστημένο σενάριο!
Κεντρικός ήρωας της ταινίας, είναι ένας Αμερικανοσκοπιανός πεζοναύτης, που συλλαμβάνεται και βασανίζεται στον Κορυδαλλό, επειδή έχει στο στήθος του τατουάζ, την αμερικανική σημαία με τον ήλιο της Βεργίνας και περνάει τα πάνδεινα στην απολίτιστη Ελλάδα, εξ ου και ο τίτλος "η άλλη Ελλάδα"


 «Θέλουμε να κάνουμε μια ταινία για να αποδείξουμε τον φασιστικό χαρακτήρα της Ελλάδας, σε όλο τον κόσμο. Το τελευταίο διάστημα κάναμε πολλές επαφές στα Σκόπια και στο εξωτερικό με στόχο να εξασφαλίσουμε χρηματοδότηση, προκειμένου να υλοποιήσουμε το σενάριο που έχουμε ήδη στα χέρια μας» γράφει ο Πέτροφ, αποκαλύπτοντας το έτσι το ξαφνικό ενδιαφέρον του για τον κινηματογράφο!
 «Πιστεύω πως μέσα από αυτήν την ταινία θα βοηθήσουμε σημαντικά την προσπάθεια της πατρίδας μας, στο αγώνα της κατά των απαιτήσεων της Ελλάδας να μην ονομάζεται «Μακεδονία». Οι απλοί πολίτες στις ΗΠΑ και αλλού, θα μάθουν μέσα από την ταινία για τον παραλογισμό και την απαίτηση της Αθήνας να αλλάξει το όνομα ενός κυρίαρχου κράτους και έθνους, για την ελληνική κατοχή της Μακεδονίας και την γενοκτονία που εφάρμοσαν κατά των Μακεδόνων από το 1913 έως σήμερα» καταλήγει στο τέλος.
 Κεντρικός ηρώας τής ταινίας, είναι ο Αμερικανός πεζοναύτης Nick Stoyan, σκοπιανής καταγωγής, που μετατίθεται στις αμερικανικές δυνάμεις στο Κόσσοβο και πριν αναλάβει υπηρεσία έρχεται στην Ελλάδα για να επισκεφθεί το σπίτι του πατέρα του στην Έδεσσα, από όπου «εκδιώχθηκε»  βίαια το 1913 από τους Έλληνες, για να μεταναστεύσει στη συνέχεια στις ΗΠΑ....

Το σενάριο εκτυλίσσεται αρχικά έξω από την Αθήνα, όπου στο δρόμο για την Θεσσαλονίκη, ο νεαρός θα καυγαδίσει με ομάδα ...νεοναζί, που σταμάτησαν φορτηγό επειδή είχε σκοπιανές πινακίδες και επιχειρούν να σβήσουν το αυτοκόλλητο με το πρόθεμα «ΜΚ». Στο σημείο θα φτάσει περιπολικό, όπου οι αστυνομικοί θα συλλάβουν και θα οδηγήσουν στις φυλακές Κορυδαλλού τον ήρωα, που απεγνωσμένα ζητάει να έρθει σε επαφή με την αμερικανική πρεσβεία.

 Εξαιτίας του τατουάζ που έχει στο στήθος, με την αμερικανική σημαία και τον ήλιο της Βεργίνας, ο πεζοναύτης οδηγείται στην απομόνωση όπου βασανίζεται και κατόπιν «άνωθεν εντολών» πιέζεται να ομολογήσει από που κατάγεται!
 Τελικά, μετά από πολλά βασανιστήρια και πολύ πόνο και αίμα, ο Stoyan ως άλλος ...Ράμπο, θα καταφέρει να δραπετεύσει από τον Κορυδαλλό και να έρθει σε επικοινωνία με τον διοικητή των αμερικανικών δυνάμεων στο Κόσοβο, που θα στείλει μυστικά ελικόπτερο στην Ελλάδα, για να τον παραλάβει!

Επιστρέφοντας για το Κόσοβο, ο Stoyan θα παρακαλέσει τον πιλότο να πετάξει επάνω από την Έδεσσα, προκειμένου να δει το σπίτι του πατέρα του. Πετώντας χαμηλά και δίπλα από τους φημισμένους καταρράκτες, ο ήρωας θα ανοίξει την πόρτα του ελικοπτέρου, φωνάζοντας «Να το σπίτι του πατέρα μου. Εδώ είναι ο τόπος μας. Η πατρίδα μας».
Ο ήρωας επιστρέφει τελικά στο Κόσοβο και το περιστατικό, θα προκαλέσει διπλωματικό επεισόδιο ΗΠΑ – Ελλάδας, σύμφωνα πάντα με το σενάριο...
Πάρτε μία γεύση από το τρέιλερ της ταινίας



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου