Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2011

Άρχισαν τα όργανα!! Το Ιράν έκλεισε τα στενά του Ορμούζ στον Περσικό κόλπο!!

Από GBAL
Άρχισαν τα όργανα!! Το Ιράν είχε προειδοποιήσει ότι θα πραγματοποιήσει στρατιωτικές ασκήσεις στον Περσικό κόλπο και για λόγους ασφαλείας θα απαγορεύσει την διέλευση των εμπορικών πλοίων από τα στενά του Ορμούζ. Έτσι λοιπόν χθες Τρίτη το Ιράν έκλεισε τα Στενά του Ορμούζ πυροδοτώντας εκρηκτική άνοδο στο πετρέλαιο το βράδυ της Τρίτης και προκαλώντας πανικό στους επενδυτές οι οποίοι διαπιστώνουν πως η αγορά πετρελαίου θα παραμείνει για μεγάλο διάστημα ασταθής.



Τα χερσαία, αεροπορικά και ναυτικά πολεμικά γυμνάσια διεξάγονται στα στενά του Ορμούζ και στον Κόλπο του Ομάν, σύμφωνα με τον στρατηγό Χοσεΐν Σαλαμί, υπαρχηγό των Φρουρών της Επανάστασης.

Στόχος, κατά τους Φρουρούς της επανάστασης είναι η διατήρηση της ασφάλειας και στην περιοχή ενώ τα γυμνάσια «δεν είναι απειλή για τις φιλικές χώρες».

Ωστόσο, μιλώντας κατά την τέταρτη ημέρα των στρατιωτικών ασκήσεων, ο διοικητής Μασούντ Γιατσαγέρι δήλωσε ότι το Ιράν διαθέτει σχέδιο «αναχαίτισης» που θα κάνει τους «εχθρούς» του Ιράν, όπως είπε, να το «μετανιώσουν» σε περίπτωση επίθεσης κατά της Τεχεράνης.

«Αυτοί που ήρθαν (από μακριά) στην περιοχή μας πρέπει να φύγουν, γιατί τους θεωρούμε εχθρούς» δήλωσε, αναφερόμενος στην στρατιωτική παρουσία των ΗΠΑ σε Ιράκ και Αφγανιστάν.

Σύμφωνα με πληροφορίες το Ιράν δήλωσε ότι θα κρατήσει κλειστά τα Στενά του Ορμούζ για όσο διάστημα χρειαστεί μέχρι να ολοκληρωθεί στρατιωτική του άσκηση. Αναμένονται εξελίξεις, που μάλλον θα είναι εκρηκτικές, καθόσον αυτό συμβαίνει για πρώτη φορά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου