Παρασκευή, 2 Δεκεμβρίου 2011

Μαθήματα δημοκρατίας από τους Γηγενείς του Βορρά, που κρύβουν τα ΜΜ”Ε” του νομαδικού ιμπεριαλισμού.

Σιωπή πληροφόρησης από την Ισλανδία. Γιατί;Αν κάποιος πιστεύει οτι δεν υπάρχει λογοκρισία σήμερα, ας μου πεί πώς, ενώέγινε γνωστό τι συνέβη στην Αίγυπτο, δεν γράφτηκε ποτέ τι συμβαίνει στηνΙσλανδία:Στην Ισλανδία ο λαός κατάφερε να παραιτηθεί η κυβέρνηση, εθνικοποίησε τιςμεγαλύτερες τράπεζες, αποφάσισε να μην πληρώσει το χρέος που είχανδημιουργήσει αυτές στην Μ. Βρετανία και την Ολλανδία λόγω της κακήςοικονομικής πολιτικής τους και κατέληξε να δημιουργήσει ένα λαϊκό σώμα γιατην αναδιαμόρφωση του συντάγματος.Και όλο αυτό με ειρηνικές διαδικασίες. 


Μια πραγματική επανάσταση κόντραστην εξουσία που μας οδήγησε στην παρούσα κρίση.Εδώ, γιατί δεν μπορέσαμε να μάθουμε τίποτα γι’ αυτά τα γεγονότα εδώ καιδύο χρόνια;Τι θα γινόταν αν όλοι οι Ευρωπαίοι πολίτες έπαιρναν παράδειγμα;Αυτή είναι εν συντομία η ιστορία:2008. Εθνικοποιείται η κύρια τράπεζα της χώρας. Καταρρέει το νόμισμα,σταματάει τη λειτουργία του το χρηματιστήριο. Η χώρα είναι σε πτώχευση.2009. Οι διαμαρτυρίες του κόσμου μπρος στην Βουλή καταφέρνουν καικηρύσσονται πρόωρες εκλογές και προκαλούν την παραίτηση του πρωθυπουργούκαι όλης της κυβέρνησης. Συνεχίζει η άθλια κατάσταση της οικονομίας τηςχώρας.


Μέσω ενός νόμου προτείνεται να πληρωθεί το χρέος στην Μ.Βρετανία και τηνΟλλανδία, με την πληρωμή 3.500 εκ. ευρώ, που θα πληρώσουν όλες οιισλανδικές οικογένειες μηνιαία για 15 χρόνια με 5,5% επιτόκιο.2010. Ο κόσμος βγαίνει στους δρόμους και ζητάει δημοψήφισμα για το νόμο.Τον Γενάρη του 2010 ο πρόεδρος αρνείται να θέσει τον νόμο σε ισχύ καιανακοινώνει οτι θα υπάρξει αίτημα για λαϊκή ετυμηγορία.Τον Μάρτιο γίνεται το δημοψήφισμα και σαρώνει το ΟΧΙ στην πληρωμή με 93%των ψήφων.H κυβέρνηση αρχίζει δικαστική έρευνα για ευθύνες για την κρίση. Αρχίζουν οισυλλήψεις τραπεζιτών και υψηλόβαθμων στελεχών. 


Η Interpol εκδίδει διαταγήκαι όλοι οι εμπλεκόμενοι τραπεζίτες εγκαταλείπουν την χώρα.Στο πλαίσιο της κρίσης, εκλέγεται ένα σώμα από πολίτες για να συγγράψει τονέο Σύνταγμα. Εκλέγονται 25 πολίτες, χωρίς πολιτική εξάρτηση, από τους 522που παρουσιάστηκαν ως υποψήφιοι. Η προϋπόθεση υποψηφιότητας ήταν να είναιενήλικοι και να έχουν προταθεί από 30 άτομα.Το σώμα αρχίζει την εργασία του τον Φεβρουάριο του 2011 και θα παρουσιάσειμια carta magna λαμβάνοντας υπ’ όψιν τις ομόφωνες συστάσεις διαφορετικώνσυνελεύσεων που θα πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα.Θα πρέπει να επικυρωθεί από την υπάρχουσα βουλή και από την επόμενηαναθεωρητική που θα προκύψει από τις επόμενες εκλογές.Αυτή είναι η σύντομη ιστορία της Ισλανδικής επανάστασης: 


Παραίτησηολόκληρης της κυβέρνησης, εθνικοποίηση της τράπεζας, δημοψήφισμα για τιςκρίσιμες οικονομικές αποφάσεις, φυλάκιση των υπεύθυνων της κρίσης καιξαναγράψιμο του συντάγματος από τους πολίτες.Μίλησαν για όλ’ αυτά τα ευρωπαϊκά ΜΜΕ? Φυσικά ΟΧΙ!Ο ισλανδικός λαός έδωσε ένα μάθημα δημοκρατίας σ’ όλον τον κόσμο. ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ, ΣΙΓΟΥΡΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΛΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ

olympiagr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου