Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2011

Nέες περίεργες δηλώσεις Schaueble: Η εκταμίευση της 6ης δόσης απαιτεί γραπτές δεσμεύσεις από την Ελλάδα

H εκταμίευση της 6ης δόσης των 8 δισ ευρώ προς την Ελλάδα απαιτεί γραπτές δεσμεύσεις από τη χώρα, δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών W. Schaueble, μια μόλις ημέρα μετά την έγκριση από το Eurogroup για την αποδέσμευση της δόσης του δανείου των 110 δισ. ευρώ.


Παράλληλα, ο Γερμανός αξιωματούχος δήλωσε ότι οι διαπραγματεύσεις για το νέο δανειακό πρόγραμμα της Ελλάδας θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί έως τα τέλη του έτους.
Συγχρόνως ο Schaueble γνωστοποίησε ότι οι Ευρωπαίοι υπουργοί Οικονομικών κατέληξαν σε συμφωνία για τις εθνικές εγγυήσεις προς τις τράπεζες, ενώ μεταξύ άλλων επανέλαβε την κρισιμότητα της Συνόδου Κορυφής των Ευρωπαίων ηγετών στις 9 Δεκεμβρίου.
 

Ο Γερμανός αξιωματούχος στη συνέχεια ανακοίνωσε ότι η Γερμανία είναι πρόθυμη να ενισχύσει τους πόρους του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, ακόμη και μέσω της παροχής διμερών δανείων.
Από την πλευρά του,  ο πρόεδρος του Eurogroup J.C. Juncker, δήλωσε ότι είναι πιθανή η ενίσχυση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΕFSF) στα 750 δισ. ευρώ.
Με τη σειρά του ο Ευρωπαίος επίτροπος Οικονομικών O. Rehn τόνισε ότι η τροποποίηση της Συνθήκης της ΕΕ δεν είναι σε θέση να προσφέρει άμεση επίλυση της κρίσης χρέους, ενώ προειδοποίησε ότι η Ευρωζώνη έχει δύο επιλογές... είτε θα κινηθεί προς την κατεύθυνση της βαθύτερης ενοποίησης, είτε θα πρέπει να αποδεχθεί τη σταδιακή αποσύνθεσή της...
"Η οικονομική σύγκλιση θα επιτευχθεί μόνο μέσω της ενίσχυσης της ΕΕ. Για να αποτρέψουμε μια μελλοντική κρίση, απαιτείται μια πραγματική ένωση σταθερότητας", σημείωσε μεταξύ άλλων ο επίτροπος.
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου