Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2011

«Οι Έλληνες τουρίστες, κυρίως, επισκέπτονται τα χιονοδρομικά κέντρα της Βουλγαρίας»

Банско-Μπάνσκο
Κυρίως οι Έλληνες τουρίστες επισκέπτονται χιονοδρομικά κέντρα των γειτονικών χωρών. Παραδοσιακά οι Έλληνες σκιέρ  επισκέπτονται στη Βουλγαρία το Μπάνσκο και το Μπόρεβετς που είναι τα κύρια χιονοδρομικά κέντρα.

Αν και τα Σκόπια και η Σερβία έχουν μεγάλα χιονοδρομικά κέντρα, εντούτοις, δεν παρουσιάζουν τόσο μεγάλη κίνηση.


Σύμφωνα με τον Εβελίν Βίντενοφ, πρόεδρο του Επιμελητηρίου  Τουρισμού της Βουλγαρίας, το πρόβλημα με το καθεστώς της βίζας με την Τουρκία ακόμη δεν έχει επιλυθεί, αλλά αυτό δεν  επηρεάζει τον τουρισμό της Βουλγαρίας. Το πρόβλημα της βίζας, άλλωστε,  είναι θέμα της εξωτερικής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Υπάρχει πάντως επιθυμία τουριστικής επίσκεψης των Τούρκων στα χειμερινά θέρετρα, αλλά εφόσον υπάρχει ο περιορισμός της βίζας δεν μπορούμε να περιμένουμε τουριστική έκρηξη.

Από την άλλη πλευρά, οι Ρώσοι τουρίστες, δεν έρχονται στα βουλγαρικά χειμερινά θέρετρα. Οι Ρώσοι έρχονται, κυρίως, το καλοκαίρι.

Σύμφωνα με τον Βίντενοφ τα χιονοδρομικά κέντρα αποτελούν πόλο έλξης για τους τουρίστες από την Ελλάδα.
 Ο κλάδος ελπίζει ότι από τις αρχές του επόμενου μήνα θα υπάρχει αρκετό χιόνι, αλλά, σε κάθε περίπτωση θα υπάρχει και τεχνητό χιόνι. Έτσι από τις 15 Δεκεμβρίου που θα ξεκινήσει επίσημα η χειμερινή περίοδος οι πίστες θα είναι έτοιμες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου