Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2011

Σκόπια -Γερμανός βουλευτής: «Θα σας συμβούλευα, συμβολικά, να υποστηρίξετε την Ελλάδα»

«Η νέα κατάσταση  που διαμορφώνεται στην Ελλάδα- σε σχέση με την FYROM,  δεν πρόκειται να ευνοήσει την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων, επειδή το Ευρώ και τη Ευρωπαϊκή Ένωση θα αποτελέσουν  οι προτεραιότητες για την Αθήνα», δήλωσε ο Jürgen Klimke, μέλος της Γερμανικής Ομοσπονδιακής Βουλής, σύμφωνα με αναφορά της Deutsche Welle.


«Η νέα κυβέρνηση θα είναι μεταβατική, θα πρέπει να προετοιμάσει τις βουλευτικές εκλογές που θα διεξαχθούν σε τρεις μήνες. Ως εκ τούτου, κατά την άποψή μου, να μην περιμένουμε καμία σοβαρή εξέλιξη στα θέματα της εξωτερικής πολιτικής της Ελλάδας. Θα κυριαρχήσουν  το θέμα του ευρώ και το μέλλον στην ΕΕ», αξιολόγησε ο αναφερόμενος βουλευτής για την Ελλάδα και τους προβληματισμούς που παρατηρούνται στο πολιτικό σκηνικό της FYROM.

Σύμφωνα, λοιπόν, με τον Jürgen Klimke, βουλευτή του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος δεν αναμένεται καμία πρόοδος στο επόμενο τρίμηνο που θα μπορούσε να οδηγήσει στην ολοκλήρωση της χώρας, σημειώνει η σκοπιανή εφημερίδα.

Ο Γερμανός πολιτικός αναφερόμενος στην «εκμετάλλευση της πολιτικής αδυναμίας» που παρουσιάζει το χρονικό αυτό διάστημα η ελληνική διπλωματία,  θα αναφέρει:

«Ο στόχος (στα Σκόπια)  δεν πρέπει να είναι η εκμετάλλευση των αδυναμιών της Ελλάδας, αλλά η  ενότητα και τη συνεργασία (στη χώρα σας).  
»Η πολιτική που προσβλέπει στη χρησιμοποίηση των αδυναμιών της Ελλάδας, θα ήταν αντιπαραγωγική και δεν θα την συμβούλευα», σχολίασε ο Γιούργκεν Κλίμκε.

Σύμφωνα με τον ίδιο τα Σκόπια θα πρέπει να παραμείνουν εποικοδομητικά και να συνεργαστούν  και ενδεχομένως, συμβολικά, να υποστηρίξουν την Ελλάδα, γιατί σύμφωνα με τον ίδιο, «μακροπρόθεσμα θα έχουν κέρδος».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου