Θα μπορούσε να χαρακτηριστεί εύκολα, ως ένας από τους πιο ευρηματικούς τρόπους για ληστεία, με απίστευτο σχέδιο, ψυχραιμία και τελικό αποτέλεσμα 1.000.000 € στον καλύτερα ίσως φυλασσόμενο χώρο στην Αττική από την Αστυνομία!
Ο πανέξυπνος, ομολογουμένως ληστής, καλεσε στο τηλέφωνο την Παρασκευή το υποκατάστημα και στην υπάλληλο που το σήκωσε, της είπε πως ήταν από μία εταιρεία δήθεν με την επωνυμία Ergo και πως σήμερα το μεσημέρι θα πήγαιναν εκεί δύο εργάτες για να πραγματοποιήσουν εργασίες ανακαίνισης, κατ’ εντολή των κεντρικών της Τράπεζας. Μάλιστα, έδωσε πλήρη περιγραφή τους και δήθεν ονόματα!
Ντυμένος, λοιπόν, σαν μάστορας, ο ληστής πήγε εκεί, είπε ένα όνομα στους τρεις υπαλλήλους που του άνοιξαν την πόρτα μόλις το διασταύρωσαν με τα στοιχεία που είχε καταγράψει η υπάλληλος και στην συνέχεια, αφού προσποιήθηκε για μερικά λεπτά ότι έπαιρνε μέτρα από τον χώρο, τους ζήτησε να ανοίξουν και το δωμάτιο που βρίσκεται το χρηματοκιβώτιο, ώστε να πάρει και από εκεί μέτρα! Εκείνοι το έπραξαν και μάλιστα μπήκαν μαζί του στο δωμάτιο, όπου τότε ο ληστής έβγαλε ένα πιστόλι και τους είπε να του δώσουν τους κωδικούς για να ανοίξει το χρηματοκιβώτιο, όπως και έπραξαν.
Από μέσα ο ένοπλος άρπαξε συνολικά 1.000.000 € και στην συνέχεια, αφού έδεσε χειροπόδαρα τους υπαλλήλους, βγήκε σαν κύριος από την τράπεζα, χαιρέτισε μάλιστα και τους αστυνομικούς, που βρίσκονταν απ’ έξω και στην συνέχεια, βγήκε έξω και στάθηκε υπομονετικά στην ουρά για ταξί, μέχρι που πήρε ένα και έφυγε! Κάποια στιγμή, οι υπάλληλοι κατάφεραν και λύθηκαν μόνοι τους και φώναξαν τους αστυνομικούς που βρίσκονταν έξω από την τράπεζα, αλλά βεβαίως ήταν πολύ αργά πια! Το κλειστό κύκλωμα της τράπεζας ήταν εκτός λειτουργίας, ενώ εξετάζεται το κλειστό κύκλωμα του αεροδρομίου και βέβαια οι αστυνομικοί, που χαιρέτησαν τον πολυμήχανο ληστή!