Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2011

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΝΤΡΕΠΟΜΑΣΤΕ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ – «ΙΣΟΤΗΤΑ» ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΜΕ 25 ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΣΤΟ ΜΑΜΑΤΣΕΙΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥ ΜΠΟΔΟΣΑΚΕΙΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ

 Πριν καλά-καλά στεγνώσει το μελάνι τις αδικίας έναντι του νοσοκομείου Πτολεμαΐδας, που με απόφαση του Υπουργού Ανδρέα Λοβέρδου εξισώθηκε με το αντίστοιχο νοσοκομείο Κοζάνης έχοντας και τα δύο από 200 κλίνες, έρχεται το εφιαλτικό σενάριο του υπουργείου να γίνεται πραγματικότητα έτσι όπως δυστυχώς το φοβόμασταν. Με απόφαση της 3ης ΥΠΕ και υπογραφή του διοικητή Χρήστου Ζηλίδη, αλλάζουν τα οργανογράμματα των δύο Νοσοκομείων και φυσικά όπως θα σας αποκαλύψουμε υπέρ του Μαμάτσειου Νοσοκομείου και εις βάρος του Μποδοσάκειου. Με το «εντέλεσθε» της 3ης ΥΠΕ και του υπουργείου Υγείας τα (κατά τα άλλα αυτοδιοικούμενα) διοικητικά συμβούλια υπό την προεδρία της υπερ-διοικήτριας Αναστασίας Μπούρτσου θα αποφασίσουν συνηγορώντας στο οργανόγραμμα καθορίζοντας την εσωτερική κατανομή, χωρίς να έχουν ουσιαστικό και καθοριστικό ρόλο.

Εξηγούμαστε: Η απόφαση καθορίζει μετά τις 200 κλίνες και για τα δύο νοσοκομεία τους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό, με μια μικρή διαφορά καθώς το νοσοκομείο Κοζάνης θα έχει στο οργανόγραμμά του 25 γιατρούς περισσότερους σε σχέση με το νοσοκομείο Πτολεμαΐδας και αυτό λέγεται ίσα νοσηλευτικά ιδρύματα. Πιο συγκεκριμένα στο «Μποδοσάκειο» Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας το νέο οργανόγραμμα προβλέπει 59 γιατρούς, ενώ στο αντίστοιχο «Μαμάτσειο» Νοσοκομείο Κοζάνης (άκουσον- άκουσον) προβλέπει 84 γιατρούς. Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες, στο Μαμάτσειο Νοσοκομείο το νέο οργανόγραμμα είναι πολύ αναλυτικό, σε τέτοιο βαθμό που καθορίζει ακόμα και γιατρούς και προσωπικό ακόμα και σε ανύπαρκτες σήμερα κλινικές και μη μου πεις κανείς ότι έτσι πρέπει να είναι ένα σωστό οργανόγραμμα γιατί θα λάβει ως απάντηση το οργανόγραμμα του Νοσοκομείου Πτολεμαΐδας το οποίο έχει ασάφειες και με πολλές γενικότητες και συγχωνεύεις κλινικών. Την ώρα που η Πτολεμαΐδα βγήκε από έναν κύκλο κινητοποιήσεων, με ομολογουμένως αμφίβολα αποτελέσματα, έρχεται το δεύτερο μέρος της μεθοδευμένης και καλά σχεδιασμένης απόφασης.
Όπως πληροφορηθήκαμε η επίμαχη συνεδρίαση έχει προγραμματιστεί για τις 10 το πρωί της Δευτέρας (26 Σεπτεμβρίου) στο γραφείο της διοικήτριας, ενώ μια ώρα νωρίτερα στις 9 θα συνεδριάσουν οι γιατροί και το επιστημονικό συμβούλιο προκειμένου να καθορίσουν τη στάση τους. Αντιστοίχως όπως μαθαίνουμε, ανάλογη κίνηση θα κάνει και το σωματείο των εργαζομένων στο Μποδοσάκειο. Σύμφωνα με πληροφορίες ετοιμάζεται προσπάθεια αναβολής (προκειμένου να κερδηθεί χρόνος) καθώς η διοίκηση του Νοσοκομείου υπερέβη ακόμα και τα τυπικά της πρόσκλησης η οποία έγινε τηλεφωνικά και όχι με πρόσκληση γραπτή όπως προβλέπεται, ενώ χρονικά δεν υπήρξε το χρονικό διήμερο που χρειάζεται για την προετοιμασία των μελών του διοικητικού συμβουλίου. Την ίδια ώρα που τα παραπάνω συμβαίνουν ή αναμένεται να συμβούν στο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας, οι γνωστοί (τους κινήματος των 12) περιφερειακοί σύμβουλοι ετοιμάζουν το βράδυ (της Δευτέρας) θέμα εκτός ημερησίας διάταξης, ως έκτακτο γεγονός και εξέλιξη στο περιφερειακό συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας το οποίο και θα συνεδριάσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου