Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2011

Βουλευτής ΝΔ διορίστηκε στα 16 της στο Δημόσιο

Από μικρή στη διαφθορά η Μίκα Ιατρίδη, βουλευτής ΝΔ. Πώς η Μίκα Ιατρίδη βολεύτηκε στο Δημόσιο πριν ακόμα τελειώσει το σχολείο, από τον Κοινοτάρχη πατέρα της.
Σοβαρή καταγγελία για διορισμό στο Δημόσιο της βουλευτού της Νέας Δημοκρατίας Μίκας Ιατρίδη, όταν ήταν ακόμα μαθήτρια λυκείου.
Ο διορισμός έγινε στην πρώην κοινότητα Καλυθιών το 1994 όταν κοινοτάρχης ήταν ο πατέρας της Μίκας Ιατρίδη, για την μετατροπή της σύμβασής της σε αορίστου χρόνου το 1998 αλλά και για την μετάταξή της το 2002 στο δήμο Ιαλυσού.


Την καταγγελία έκανε πρώην δημοτικός σύμβουλος του δήμου Καλλιθέας προς το δήμαρχο Ρόδου, καταθέτοντας και τα σχετικά έγγραφα, ζητώντας να πληροφορηθεί αν αυτά είναι πλαστά ή όχι.
Συγκεκριμένα ο πρώην υπαλληλος κατέθεσε αίτηση προς το δήμαρχο Ρόδου καταγγέλλοντας τις διαδικασίες πρόσληψής της Μίκας Ιατρίδη. Όπως αναφέρει στην αίτηση, τα έγγραφα που αφορούν το διορισμό της Μίκας Ιατρίδη στην πρώην κοινότητα Καλυθιών υπογράφονται από τον τότε κοινοτάρχη και πατέρα της Γιάννη Ιατρίδη, ενώ η απόφαση μετάταξής της στο δήμο Ιαλυσού υπογράφεται από την περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου. Ο υπάλληλος θέτει στην αίτησή του τα εξής ερωτήματα:


-Είναι τα συνημμένα έγγραφα πλαστά ή όχι;
-Η πρόσληψη έγινε ενώ η εργαζόμενη στο δήμο ήταν ακόμα μαθήτρια σε ηλικία μικρότερη των 17 ετών;
-Επειδή η παρουσία της στη κοινότητα Καλυθιών και το δήμο Καλλιθέας ήταν «μηδενική» υπήρχαν στελέχη (αιρετά και μη) που την κάλυπταν;


Σύμφωνα πάντα με την αίτηση για την περίπτωση της Μίκας Ιατρίδη που κατατέθηκε στο δήμο και απευθύνεται προς το δήμαρχο ζητώντας απαντήσεις αναφέρονται μεταξύ των άλλων τα εξής:
Αν τα έγγραφα δεν είναι πλαστά τότε:
Η Τσαμπίκα (Μίκα) Ιατρίδη διορίστηκε στις 31/08/94 στη κοινότητα Καλυθιών Ρόδου πριν κλείσει τα 17 (ήταν ακόμα μαθήτρια;) με σχέση ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου διάρκειας 8 μηνών με απόφαση του προέδρου κοινότητας και πατέρα της. Κατόπιν, στις 27/03/1998 έγινε μόνιμη στη κοινότητα Καλυθιών (μετέπειτα δήμο Καλλιθέας) πάντα με απόφαση κοινοτάρχη.
Υπηρέτησε στη πρώην κοινότητα Καλυθιών και τον πρώην δήμο Καλλιθέας χωρίς καμία φυσική παρουσία της στους χώρους του δήμου ή της κοινότητας με κοινοτάρχη και δήμαρχο πάντα τον πατέρα της. Τέλος η Μίκα Ιατρίδη μετατάχτηκε στο δήμο Ιαλυσού στις 12/09/2002.


Ενώ λοιπόν εργαζόταν στη κοινότητα Καλυθιών και στους δήμους Καλλιθέας και Ιαλυσού παράλληλα ολοκλήρωσε τις σπουδές στη μέση εκπαίδευση, στο οικονομικό πανεπιστήμιο, μεταπτυχιακό από το πανεπιστήμιο Αιγαίου και απασχολήθηκε με την εκπαίδευση σε νηπιαγωγείο».
Ο πρώην δημοτικός σύμβουλος, όπως αναφέρεται στην αίτηση που κατέθεσε, ως μέλος του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Καλλιθέας τον περασμένο Δεκέμβριο σε δημόσια συνεδρίαση έθεσε ερώτημα στον τότε δήμαρχο και πατέρα της βουλευτού Γιάννη Ιατρίδη σχετικά με την πλαστότητα των τριών εγγράφων αλλά έμεινε αναπάντητο με το «θα σου απαντήσω».


H βουλευτής Μίκα Ιατρίδη από την πλευρά της απάντησε σε αυτά που την κατηγορούν πως έχει τηρηθεί η νομιμότητα και περιμένει την επίσημη απάντηση του Δήμου Ρόδου.
«Όλες οι αποφάσεις που σχετίζονται με το διορισμό μου είναι δημοσιευμένες, εδώ και χρόνια, στο ΦΕΚ. Το γεγονός αυτό και μόνο, απαντά στο ζήτημα της νομιμότητας του διορισμού μου», δήλωσε η Μίκα Ιατρίδη.


Ενώ η Μίκα Ιατρίδη κατέληξε λέγοντας: «Σε κάθε περίπτωση, σεβόμενη τους θεσμούς και το γεγονός ότι η αίτηση του ενδιαφερόμενου απευθύνεται στο Δήμο Ρόδου, επικοινώνησα με το Δήμαρχο Ρόδου και του ζήτησα, εφόσον αυτό είναι εφικτό από τις υπηρεσίες του Δήμου, να απαντηθεί επίσημα, το γρηγορότερο δυνατόν, η εν λόγω αίτηση».










http://www.fimes.gr/2011/09/mika-iatridou/#ixzz1YVVBGu9h

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου