Τετάρτη 10 Αυγούστου 2011

Σκόπια: Απολύθηκε η πρόεδρος των δημοσιογράφων…

Η πρόεδρος του Συνδικάτου Δημοσιογράφων Ταμάρα Τσαουσίδης βρίσκεται στην ανεργία. Απολύθηκε από το ‘Alsat M TV’ βάσει μιας συμφωνίας η οποία δεν είχε υπογραφεί και εκκρεμούσε γι αυτήν δικαστική επίλυση της υπόθεσης. Η πρόεδρος των δημοσιογράφων πιστεύει ότι  η ενέργεια αυτή στρέφεται άμεσα κατά των δημοσιογράφων που είναι μέλη της Ένωσης.


Η Τσαουσίδης είπε ότι δεν πρόκειται να υποχωρήσει και ανακοίνωσε ακόμη πιο δυναμικά τον αγώνα για τα δικαιώματα των δημοσιογράφων και των άλλων εργαζομένων στα μέσα ενημέρωσης. Τόνισε ότι πρέπει να μιλήσουν ανοικτά οι δημοσιογράφοι για τα προβλήματα του κλάδου πριν  επέμβουν τα θεσμικά όργανα του Δικαστηρίου και του κράτους.

Η εκτελεστικός διευθυντής του Σκοπιανού Ινστιτούτου των Μέντια, Μπιλιάνα Ντόμα δήλωσε ότι  η απόλυση του επικεφαλής των συνδικαλιστικών οργανώσεων δεν έχει συμβεί ποτέ σε ευρωπαϊκά και διεθνή πλαίσια.

Για το θέμα έχει ενημερωθεί η Διεθνής Ομοσπονδία Δημοσιογράφων και τη Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία των Δημοσιογράφων.
(σ.σ. Οι εργαζόμενοι  στα ΜΜΕ των Σκοπίων απέκτησαν συνδικαλιστική έκφραση,  για πρώτη φορά στα ιστορικά δεδομένα της χώρας, πριν από ένα περίπου χρόνο).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου