Σάββατο 2 Ιουλίου 2011

Θεράπευσαν τον διαβήτη με... δίαιτα!

Ο διαβήτης τύπου ΙΙ είναι μία πάθηση αναστρέψιμη χωρίς φάρμακα, όπως δειχνει έρευνα βρετανών επιστημόνων που γιάτρεψαν ασθενείς με δίαιτα οκτώ εβδομάδων.

Σύμφωνα με το ΒΗΜΑ, η μελέτη έγινε από ομάδα επιστημόνων του πανεπιστημίου του Νιούκαστλ. Οι ασθενείς που πήραν μέρος είχαν διαγνωστεί με διαβήτη στα προηγούμενα τέσσερα χρόνια. Πρόκειται για δύο άνδρες και εννέα γυναίκες ηλικίας από 35 ως 65 ετών.

Οι επτά έλαβαν μετφορμίνη, που είναι ένα φάρμακο επιλογής για αρχόμενο διαβήτη με το φάρμακο να διακόπτεται μία εβδομάδα πριν την έναρξη της έρευνας.

Στη συνέχεια υπεβλήθησαν σε δίαιτα 600 θερμίδων ημερησίως. Έπρεπε να τρώνε ένα υγρό γεύμα που περιείχε 46,6% υδατάνθρακες, 32,5% πρωτείνη και 20,1% λίπος τρεις φορές την ημέρα. Το γεύμα αυτό ήταν εμπλουτισμένο με βιταμίνες και ιχνοστοιχεία.

Τους συνέστησαν επίσης να πίνουν δύο λίτρα νερό ημερησίως και κατά τα άλλα τους έστειλαν στο σπίτι τους για να συνεχίσουν την καθημερινή τους ρουτίνα.

Τα αποτελέσματα φάνηκαν ήδη από την πρώτη εβδομάδα. Η γλυκόζη των συμμετεχόντων έπεσε στα κανονικά επίπεδα και το ίδιο συνέβη με όλους τους δείκτες της ηπατικής λειτουργίας. Τα αποτελέσματα φάνηκαν πλήρως μετα από 12 εβδομάδες. Για την ακρίβεια 7 από τους ασθενείς είχαν θεραπευτεί και παρέμειναν υγιείς τρεις μήνες μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου