Τρίτη 21 Ιουνίου 2011

Με συνοδεία αστυνομικών φυγαδεύτηκε από το αεροδρόμιο του Άργους η Μαριλε Μπιντεντικ-Πετσαλνικου

Το συμβάν λαμβάνει χώρα σε πτήση της προηγούμενης εβδομάδας (από ότι είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, πρόκειται για την πτήση του Σαββάτου 11 Ιουνίου) από Αθήνα προς Καστοριά.
Η Κυρία Πετσάλνικου καθήμενη σε μια από τις θέσεις του αεροπλάνου, ακούει την
συζήτηση δυο ανδρών που κάθονται κοντά της στο αεροπλάνο μερικές θέσεις πιο πίσω.
Ο ένας από τους δυο σχεδόν διαμαρτυρόμενος λέει στον συνταξιδιώτη του περίπου αυτά:

"Δε μπορείς να φανταστείς ποιον είδε στο Λονδίνο ο γιος μου που σπουδάζει στο Λονδίνο την Πέμπτη το βράδυ! Τον Παπανδρέου με τη γυναίκα του και κάποιους άλλους! Πήγανε για ..σούσι σε ένα πανάκριβο εστιατόριο του Λονδίνου όπου πηγαίνουν η Μαντόνα και άλλοι celebrities ! Ακους εκεί! 
Στην Ελλάδα ξέρουμε ότι ο πρωθυπουργός πάει να διαπραγματευτεί την 5η δόση του δανείου στο Λουξεμβούργο με τον Γιούνκερ, και αυτός ο αθεόφοβος κάνει σπατάλες στο Λονδίνο!"
Η κουβέντα συνεχίστηκε με διάφορους χαρακτηρισμούς για τον Γιώργο Παπανδρέου και ακούστηκαν διάφορα από τους συνομιλητές , οι οποίοι κατά τις πληροφορίες μας είναι καθηγητές του πανεπιστημίου Κρήτης.
Η κυρία Μαρίλε Πετσάλνικου τότε γυρίζει και κατακεραυνώνει τους δυο άνδρες για το θράσος των λεγομένων τους λέγοντας τους ότι θα πρεπε να ντρέπονται για αυτά που λένε για τον πρωθυπουργό της χώρας!
Η ερώτηση από τα χείλη των καθηγητών ήταν άμεση:
-"Και σένα τι σε νοιάζει κυρία μου ,τι λέμε εμείς για τον Παπανδρέου?"
-"Ξέρετε ποια είμαι γω?" Τους απάντησε...
-"Ποια είσαι?" Ξαναρώτησαν αυτοί...
-"Η γυναίκα του Φ.Πετσάλνικου! Του προέδρου της βουλής! Άστραψε και βρόντηξε η κ.Μαρίλε!"
Τι το θελε και το πε?

-"Ποιααααα? Και δεν ντρέπεσαι να το λες ?"#@!#%^&*Τ((%$##@@!!!!
Το τι ακολούθησε δεν λέγεται,και ούτε και μεις μπορούμε να σας το περιγράψουμε!
Στον σαματά πλέον συμμετείχε σχεδόν όλο το επιβατικό κοινό!
Τις βρισιές και τα βαριά λόγια που άκουσε η Μαρίλε Πετσάλνικου μέσα σε λίγα λεπτά δεν τ άκουσε μάλλον σε ολόκληρη τη ζωή της!
Η ίδια όμως μάλλον δεν είχε αντιληφθεί την σοβαρότητα της κατάστασης και στις πρώτες βαριές κουβέντες που άκουσε μάλλον ανταπάντησε στο ίδιο ύφος..
Τότε λοιπόν πρέπει να τα είδε όλα ! Μόλις και μετα βίας γλίτωσε απ το λιντσάρισμα!
"Θα δεις τι θα πάθεις μόλις κατέβουμε !" Της διεμήνυσαν μεγαλοφώνως ,οι εξοργισμένοι πολίτες που επέβαιναν στο αεροπλάνο.
Το πλήρωμα της αεροπορικής εταιρίας τα είχαν χαμένα,ο πιλότος καλούσε τον πύργο ελέγχου του Άργους Ορεστικού και έντρομος ζητούσε αστυνομικές δυνάμεις να τους περιμένουν κατά την προσγείωση στο αεροδρόμιο του Άργους...
Σε αυτό το σημείο να παραθέσουμε και μία πληροφορία που θέλει επιβάτη του αεροπλάνου και τον βουλευτή Νέας Δημοκρατίας Καστοριάς κ.Ζήση Τζηκαλάγια,ο οποίος βλέποντας και ακούγοντας τα τεκταινόμενα προτίμησε να λουφάξει και προσεύχονταν να προσγειωθεί γρήγορα το αεροπλάνο , πριν τον πάρει η μπάλα κι αυτόν.

Εν μέσω απειλών και κοσμητικών επιθέτων που εκσφενδονίζονταν καθ όλη την διάρκεια των εναπομεινάντων λεπτών (που πρέπει να ήταν εφιαλτικά για την κα Πετσάλνικου) της πτήσης,
το αεροπλάνο τελικά προσγειώθηκε στο Αριστοτέλης και αν δεν είχαν φτάσει υπολογίσιμες αστυνομικές δυνάμεις, κανείς δεν ξέρει που θα έφτανε το παραμύθι.!
Η κυρία Μαρίλε Μπιντετικ-Πετσάλνικου,σχεδόν φυγαδεύθηκε από το αεροδρόμιο συνοδεία αστυνομικού κλιμακίου που κατέφθασε στο αεροδρόμιο για αυτόν ακριβώς τον λόγο.
Από όλο το επεισόδιο όμως μας κάνει εντύπωση το εξής:
Η κα Πετσάλνικου και όλοι αυτοί οι άνθρωποι που μας κυβερνάνε,ζουν σε τόσο γυάλινο κόσμο?
Δεν είχε βρεθεί κανείς μέχρι τότε να της πει τα λόγια που λένε οι απλοί πολίτες για τους πολιτικούς όλης της βουλής αλλά κυρίως για αυτούς που βρίσκονται δίπλα σε έναν πρωθυπουργό που ξεκίνησε μία ιστορικά λεηλατική τετραετία με λαϊκή εντολή που του δόθηκε πάνω στην ρήση ,λεφτά υπάρχουνε?
Κυρία Μαρίλε αλήθεια δεν ήξερες?
Μάλλον όμως φταίνε και αυτοί που είναι περιβάλλον σου.
Ή φοβούνται να σε βγάλουν απ το γυάλινο κόσμο εσένα και τον άντρα σου, ή προσπάθησαν με ευγενικό τρόπο και δεν το κατάφεραν.
Για αυτό και οι επιβάτες του αεροπλάνου του Σαββάτου σε προσγείωσαν ...ανώμαλα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου