Τετάρτη 18 Μαΐου 2011

Καταγγελία-σοκ στη Βουλή:"Συγκαλύπτουν νοθεία στα καύσιμα του Στρατού"!

Μία επώνυμη καταγγελία που όμοια της δεν υπάρχει στο παρελθόν ''έσκασε'' ως δυναμίτης στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.
Ο πρώην βουλευτής και αντιπρόεδρος της Βουλής, Γεώργιος Σούρλας κατήγγειλε εκτεταμένη νοθεία στα καύσιμα των Ενόπλων Δυνάμεων που κάποιοι την συγκαλύπτουν εδώ και χρόνια.


''Την υπόθεση ερευνώ από το 1999. Έχω κάνει 14 ερωτήσεις. Πήγα στον πρώην πρωθυπουργό τον κ. Καραμανλή, ο οποίος με άκουσε και με παρέπεμψε στον υπουργό Εθνικής Άμυνας, και εκείνος στον εισαγγελέα Σανιδά. Αναρωτιέμαι: Λειτουργούν κατόπιν οδηγιών οι εισαγγελείς; Λειτουργεί η Δικαιοσύνη, υπάρχει τρόμος, φόβος, απειλή;'' είπε λέξη προς λέξη ο κ. Σούρλας.

Οι πρωτοφανείς καταγγελίες του κυρίου Σούρλα δεν έχουν τελειωμό : '' Έπρεπε να παρανομήσω -και πήγα και πήρα μόνος μου πετρέλαιο από την αποθήκη των Ενόπλων Δυνάμεων στο Σικούριο της Λάρισας. Στο δείγμα, το Γενικό Χημείο το Κράτους βρήκε 900 mg αποχρωματισμένο θείο, ενώ βάσει του νόμου πρέπει να έχει 5 mg. Ενημέρωσα τον σημερινό υπουργό Άμυνας -του έστειλα και φάκελο. Απάντηση δεν πήρα. Δεν μπορεί να δώσει μιαν απάντηση; Απάντηση έλαβα από τον υπουργό Οικονομικών, με αναφορές και στο θείο που προκαλεί καρκίνο.Δέκα μήνες διερευνά ο εισαγγελέας την υπόθεση. Εγώ την Παρασκευή έστειλα το πετρέλαιο στο Γενικό Χημείο του Κράτους και την Δευτέρα πήρα απάντηση!

Τα τελευταία λόγια του κυρίου Σούρλα προς την επιτροπή της Βουλής ήταν : ''Επτά χρόνια είχα το στόμα μου κλειστό, και ελπίζω βάσιμα πως θα το προχωρήσετε''.

Σύμφωνα με τα Νέα ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής, Α.Κακλαμάνης πρότεινε : ''τη συγκρότηση Εξεταστικής Επιτροπής για να περάσουν από κει, οι πάντες που εισηγήθηκαν ή δεν εισηγήθηκαν, ότι όσα λέει ο κος Σούρλας είναι αβάσιμα''.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου