Τετάρτη 27 Απριλίου 2011

Γονείς- "κατάσκοποι" στο Facebook των παιδιών τους!

Όσα παιδιά έχουν facebook μάλλον θα αρχίσουν να ανησυχούν αφού οι γονείς τους θα έχουν τη δυνατότητα, αν το θελήσουν, να παρακολουθούν κάθε τους "διαδικτυακή" κίνηση με διακριτικότητα, σύμφωνα με...



 νέο πρόγραμμα λογισμικού αμερικανική εταιρίας.
Το γεγονός ότι ακόμη και 5χροναπαιδάκια έχουν ήδη προφίλ στο facebook φαίνεται πώς ώθησε την αμερικανική εταιρία προϊόντων διαδικτυακής ασφάλειας Check Point στην κυκλοφορία ενός νέου πρόγραμματος λογισμικού, το οποίο επιτρέπει στους γονείς να "εποπτεύουν" τις δραστηριότητες των παιδιών τους στο κοινωνικό δίκτυο.

Η “εποπτεία” αυτή, αφενός θα γίνεται κρυφά, αφετέρου δε χρειάζεται ο γονιός που θα αποφασίσει να ακολουθήσει τη διαδικασία αυτή να είναι "φίλος" με το παιδί του (κάτι που προφανώς θα μαρτυρούσε την παρακολούθηση!).

Το λογισμικό αυτό όμως δε θα πρέπει να ενοχλεί τα παιδιά. Ο σκοπός του είναι ελέγχει με διακριτικό τρόπο αλλά εξονυχιστικά, τα "προφίλ" στο Facebook και τις επικοινωνίες μεταξύ "φίλων", χρησιμοποιώντας ειδικούς αλγόριθμους, προκειμένου να εντοπίσει περιπτώσεις ενδεχόμενων απειλών (εκφοβισμών, σεξουαλικών παρενοχλήσεων, συζητήσεων περί ναρκωτικών, βίας, σκέψεων αυτοκτονίας κ.α.).

Το πρόγραμμα αυτό που ονομάζεται "SocialGuard" (κοινωνικός φύλακας) και όταν ανιχνεύσει σημάδια κάποιου προβλήματος στον λογαριασμό του παιδιού, στέλνει μηνύματα στους υπολογιστές των γονέων ώστε να είναι προσεκτικοί.

Επιπλέον, το πρόγραμμα έχει την ικανότητα να εντοπίσει τη διείσδυση χάκερ, ιών και άλλων κακόβουλων προγραμμάτων στους λογαριασμούς του Facebook.

Το λογισμικό ελέγχει επίσης κατά πόσο οι "φίλοι", που επικοινωνούν online με το παιδί του γονέα, λένε την πραγματική ηλικία τους ή αν ένας ξένος, επιχειρεί να "καμουφλαριστεί" σαν "φίλος" έχοντας όμως ύποπτους σκοπούς.

Το πρόγραμμα διατίθεται στην ιστοσελίδα www.zonealarm.com

cosmo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου