Παρασκευή 1 Απριλίου 2011

Τι είναι τα λειτουργικά τρόφιμα;

Τα λειτουργικά τρόφιμα είναι προϊόντα διατροφής που έχουν σχεδιαστεί ώστε να παρέχουν κάποιο συγκεκριμένο όφελος για την υγεία πέρα από τα θρεπτικά συστατικά που ούτως ή άλλως περιέχουν. Οι βασικές ομάδες λειτουργικών τροφίμων που...
 παρέχονται στην αγορά είναι:
Γαλακτοκομικά προϊόντα που έχουν υποστεί ζύμωση και περιέχουν προβιοτικές καλλιέργειες. Ενισχύουν και βελτιώνουν τη λειτουργία του πεπτικού μας συστήματος.

Μαργαρίνες και προϊόντα επάλειψης που περιέχουν φυτικές στερόλες και φυτικές στανόλες. Συμμετέχουν στη μείωση των τιμών της χοληστερίνης και μειώνουν τον κίνδυνο για εμφάνιση καρδιοπαθειών.

Αυγά πλούσια σε ω3 λιπαρά οξέα. Η κατανάλωση 3-4 αυγών πλούσιων σε ω3 την εβδομάδα, περιέχει την συνιστώμενη ποσότητα ω3 λιπαρών οξέων ώστε να μειωθεί ο κίνδυνος καρδιοπαθειών.

Δημητριακά πρωινού εμπλουτισμένα με φυλλικό οξύ. Η επάρκεια φυλλικού οξέως στη διατροφή της μέλλουσας μητέρας μειώνει τον κίνδυνο γέννησης βρεφών μα προβλήματα του νευρικού σωλήνα.

Ψωμί, δημητριακά και μπάρες δημητριακών εμπλουτισμένα με ισοφλαβόνες.
Οι ισοφλαβόνες αποτελούν μία από τις βασικότερες ομάδες φυτοοιστρογόνων. Έχουν προστατευτική δράση έναντι καρδιαγγειακών νοσημάτων, ορισμένων μορφών καρκίνου και της οστεοπόρωσης.

Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε ότι τα λειτουργικά τρόφιμα μολονότι είναι ωφέλιμα για την υγεία, λειτουργούν επικουρικά σε οποιαδήποτε θεραπεία. Πρέπει λοιπόν να τα καταναλώνουμε σε συνδυασμό με μία ισορροπημένη διατροφή και ακολουθώντας ένα δραστήριο τρόπο ζωής, γνωρίζοντας ότι από μόνα τους δεν αρκούν ώστε να μας προσφέρουν τις θετικές τους ιδιότητες

queen.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου