Τετάρτη 23 Μαρτίου 2011

Ομογενής επιστήμονας εφευρίσκει ενέργεια από τη δίνη του νερού

«Η παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από τη δίνη του νερού είναι δυνατή και μια μέρα θα σώσει την ανθρωπότητα» υποστηρίζει ο ομογενής δικηγόρος-εφευρέτης, Παύλος Κουρής, την ώρα που η ανθρωπότητα με κομμένη την ανάσα παρακολουθεί τις δραματικές εξελίξεις στην Ιαπωνία, με τη διαρροή ραδιενέργειας από τους πυρηνικούς αντιδραστήρες στη Φουκουσίμα.
Το σύστημα που εφηύρε ο κ. Κουρής φέρει την ονομασία K.C.T. (The Kouris Centri - Turbine Generator) και έχει ήδη κατοχυρωθεί ως πατέντα σε Αμερική, Καναδά, Μεξικό, Βραζιλία, Αυστραλία, Nέα Ζηλανδία, Ιαπωνία, Νορβηγία και σύντομα σειρά θα πάρουν δέκα χώρες της Ευρώπης.
Ο Παύλος Κουρής, στον αγώνα του να προωθήσει την εφεύρεσή του, είχε την ευκαιρία να γνωρίσει καλά τη σύγκρουση συμφερόντων και το πολιτικό κόστος που οι κυβερνήσεις προσπαθούν με κάθε μέσο να αποφύγουν.
Ο ίδιος υποστηρίζει πως η ιδέα του θα βοηθήσει τα φτωχά κράτη που διαθέτουν πολλά ποτάμια, καθώς όπως λέει,, δεν χρειάζονται στην πραγματικότητα καταρράκτες. Σύμφωνα με τη μελέτη του, η δίνη δημιουργείται με φυσικό τρόπο από την περιστροφή της Γης και αυτό μόνο είναι αρκετό, αφού το σύστημα είναι πολύ απλό.
Μάλιστα, το σύστημα του Παύλου Κουρή θα χρησιμοποιηθεί για την ηλεκτροδότηση 30 σπιτιών ως μέρος ενός σχετικού πειράματος στην πολιτεία της Νέας Νότιας Ουαλίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου