Πέμπτη 24 Μαρτίου 2011

Δημιουργία Τρίτηαίματος από ανθρώπινο δέρμα


Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγένθυνση Όνομα:  45B2DBFD8C0C55FFBDA2F474DA95A223.jpg Εμφανίσεις:  11 Μέγεθος:  13,6 KB
Μια νέα μέθοδος χρησιμοποιεί κύτταρα από το δέρμα ενός ανθρώπου, τα οποία μετατρέπονται σε κύτταρα αίματος που φέρουν την ίδια γενετική υπογραφή, χωρίς να χρησιμοποιηθούν εμβρυϊκά βλαστοκύτταρα.

Η σχετική καναδική έρευνα, τα αποτελέσματα της οποίας δημοσιεύονται σήμερα στην επιθεώρηση Nature, παρουσιάζει μια νέα μέθοδο που ανακάλυψαν ειδικοί ερευνητές στα βλαστοκύτταρα, η οποία κρίνεται ως πολλά υποσχόμενη όσον αφορά τη θεραπεία ορισμένων ασθενειών, ιδιαίτερα των καρκίνων.

Όπως σημειώνουν οι ερευνητές, το γεγονός ότι δε χρειάζεται οι επιστήμονες να προσφεύγουν σε περίπλοκες και ηθικά αμφιλεγόμενες διαδικασίες, όπως συμβαίνει με τη χρήση εμβρυϊκών βλαστοκυττάρων, επιτρέπει την απλούστευση της διαδικασίας.

Η προοπτική να μπορούμε να μεταγγίσουμε σε έναν ασθενή αίμα, που προέρχεται από το δικό του δέρμα επιτρέπει να ελπίζουμε ότι οι άνθρωποι που χρειάζονται μεταγγίσεις δε θα έχουν πλέον μια ημέρα την ανάγκη να καταφεύγουν σε τράπεζες αίματος, σημειώνουν οι επιστήμονες.

Η ανακάλυψη αυτή μπορεί επίσης να επιτρέψει στο μέλλον, οι ασθενείς που κάνουν χημειοθεραπεία να μπορούν να ανέχονται μια θεραπεία για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, χωρίς τα διαλείμματα που γίνονται σήμερα για να επανέλθει ο οργανισμός.
---------------------
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου