Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

Τσελέντης: Ζήτημα χρόνου να έχουμε μεγάλο σεισμό στην Ελλάδα! Δείτε και ένα αποκαλυπτικό βίντεο για το τι μπορεί να προκαλέσει το HAARP ...


Για μία ακόμη φορά ο Ακης Τσελέντης ταράζει τα νερά! Και υπενθυμίζει σε όλους πως ακόμη και εν μέσω κρίσης, κανείς δεν μπορεί να «παίζει» με τους σεισμούς: «Είναι θέμα …
χρόνου να βιώσουμε ένα σεισμό με επιπτώσεις στον Ελλαδικό χώρο και αυτό γιατί η αντισεισμική θωράκιση της χώρας τα τελευταία χρόνια έχει επιλεγεί ως μη επιλέξιμη δαπάνη, με τους αρμόδιους Υπουργούς και Υφυπουργούς Υ.ΠΕ.ΧΩ.ΔΕ και τους παρατρεχάμενους, οι οποίοι νομιμοποιούν τα αυθαίρετα που δεν έχουν κανέναν αντισεισμικό έλεγχο.


Πρόκειται για παγίδες θανάτου συν τα εκατοντάδες, χιλιάδες σχολεία και δημόσια κτήρια που είναι εγκαταλελειμμένα στην τύχη τους». Η δήλωση Τσελέντη δεν έγινε για να «τρομοκρατηθεί» ο κόσμος. Αλλωστε είναι γνωστό πως ο καθηγητής σεισμολογίας από την πρώτη κιόλας στιγμή που ανέλαβε τα καθήκοντά του στην Πάτρα, διαμηνύει σε όλους πως «θα πρέπει να μάθουμε να ζούμε με τους σεισμούς, αφού διαμένουμε σε μία σεισμογενή περιοχή».


«Δεν είμαστε Αφρική, ζούμε στην Ελλάδα» λέει κατ’ επανάληψη για να συμπληρώσει: «Ασφαλής και ενεργός πολίτης είναι ο ενημερωμένος πολίτης. Στο ζήτημα των σεισμών, η ενημέρωση είναι το κυριότερο και αποτελεσματικότερο όπλο προστασίας. Οι Ιάπωνες κατάφεραν και ενσωμάτωσαν στην καθημερινότητά τους την πολιτική προστασία από τους σεισμούς». Για μία ακόμη φορά όμως διαπιστώνει την έλλειψη μέτρων από την πλευρά της Πολιτείας.


Είναι άλλωστε γνωστό πως αν δεν υπήρχε ο ίδιος και η ομάδα του, το Σεισμολογικό Εργαστήριο της Πάτρας θα υπολειτουργούσε, ενώ οι σεισμογράφοι του δεν θα είχαν καν εγκατασταθεί σε όλα τα μήκη και πλάτη της Δυτικής Ελλάδος, πραγματοποιώντας σημαντικές έρευνες για το σεισμολογικό πεδίο της περιοχής. Αναξιοποίητα τα επιτεύγματα Θα πρέπει να σημειωθεί πως η Πολιτεία δεν έχει αξιοποιήσει καν τα επιτεύγματα της ομάδας Τσελέντη.


Όπως το σύστημα άμεσης ειδοποίησης, για επικείμενο μεγάλο σεισμό. Μέσα σε 40 – 50 δευτερόλεπτα – χρόνο αρκετό για να τρέξει κανείς σε ασφαλές μέρος και να σωθεί! Αν μάλιστα το επίκεντρο είναι αρκετά χιλιόμετρα μακριά, τότε εξασφαλίζεται περισσότερος χρόνος, καθώς η διαφορά άφιξης των κυμάτων είναι περίπου ένα δευτερόλεπτο, για κάθε χιλιόμετρο που διατρέχουν.


Η ομάδα Τσελέντη, αναφέρει το dete.gr, εκτός από την παρακολούθηση της σεισμικότητας της Δυτικής Ελλάδος, είχε προχωρήσει και σε άλλες πρακτικές εφαρμογές, των μελετών της όπως η κατασκευή αντισεισμικής βαλβίδας, που ενεργοποιείται και κλείνει διακόπτες αερίου, νερού, ρεύματος κλπ. Κατασκεύασε επίσης τον πρώτο ελληνικό σεισμογράφο!




http://on-news.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου